Здорова Україна: на Буковині створили вісім Активних парків для занять спортом і відкрили новий стадіон у Чагрі

Здорова Україна: на Буковині створили вісім Активних парків для занять спортом і відкрили новий стадіон у Чагрі

08.09.2021, 17:44
Спорт для всіх.
 
На Буковині створили 8 Активних парків для занять спортом.
 

 Активні парки – це абсолютно безкоштовна можливість подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку. Тренуватися тут може кожен.

Все що потрібно для цього зробити – це прийти на одну з таких локацій, бажано взяти з собою друзів, відсканувати QR код, за допомогою вашого телефону, та вибрати програму тренувань.
 
Проєкт входить в загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського Здорова Україна
 
Його головна мета – зробити спорт доступним для всіх – як для жителів великих міст так і маленьких населених пунктів кожної області. Таким чином планують збільшити відсоток українців, які займаються регулярною руховою активністю, щонайменше вдвічі.
 
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі
 
Створив графік тренувань для всіх охочих 
 
Богдан Столярчук готовий до роботи у ролі координатора Активного парку, який  10 вересня відкрили у Новоселиці. Чоловік з дитинства професійно займається спортом та навчає цьому інших.
 
«Аби займатися спортом, не треба мати брендові кросівки та новий інвентар. Тренуватись можна будь-де. Цей парк – крута, безкоштовна локація. Місця тут вистачить усім, тож гайда на заняття», – сказав Богдан Столярчук.
 
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
 
Окрім Новоселиці, спортивні локації із QR-кодами 10 вересня запрацювали у Глибокій та Чернівцях.
 
На зображенні може бути: ‎3 людини, люди стоять, на відкритому повітрі та ‎текст «‎?? тренуйсятут тренуйся AS тут‎»‎‎
 
Активний парк створили і у Сторожинці.
 
Це стало можливим завдяки громаді та в рамках програми Президента Володимира Зеленського Здорова Україна
 
«Такий парк – це сучасний осередок для рухових активностей і корисного дозвілля на свіжому повітрі. Тепер кожен житель Сторожинецької громади у зручний для себе час зможе тут безкоштовно займатися спортом із віртуальними тренерами», – зазначив директор Чернівецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Лазоренко.
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, на відкритому повітрі та дерево
 
Займатися спортом із віртуальними тренерами тепер можна у Заставні. Тут також відкрили Активний парк.
 
«Вітаю вас із відкриттям такої сучасної, облаштованої, безпечної локації. Всі жителі громади зможуть тут безкоштовно опановувати різні види тренувань. Також вона слугуватиме місцем для тренувань майбутніх буковинських чемпіонів», – сказав начальник Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Іван Гешко.
 
Парк обладнали обов’язковими елементами, які передбачені програмою. Це, зокрема, лавиці, шведська стінка та бруси, турнік, а також вільний простір. Усі вони мають QR-коди. Відсканувавши їх за допомогою смартфона, можна перейти на спеціальний сайт і обрати для себе рівень складності занять. Їх проводять віртуальні тренери, серед яких Президент України Володимир Зеленський.
 
На Буковині Активні парки відкрили вже у Вижниці, Хотині, Заставні, Кельменцях та Сторожинці. У найближчі дні запрацюють іще 3 такі локації.
 
З їх адресами можна ознайомитися за посиланням – https://bukoda.gov.ua/aktivni-parki
 
На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять, дерево та на відкритому повітрі
 
У рамках програми Президента Здорова Україна Активний парк  створили у Кельменцях.
 
Із відкриттям нового спортивного простору жителів громади привітав начальник Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Ivan Heshko.
 
«Спорт – це здоров'я. Він допомагає нам бути в тонусі. Фізична активність потрібна всім. Тож подібні парки – це можливість безкоштовно, в будь-який час займатися різними видами спорту. Дякую вашій громаді за підтримку цього проєкту», – сказав Іван Гешко.
 
В Активному парку у Кельменцях облаштували локації із QR-кодами, просканувавши які, можна обрати програму онлайн-тренування.
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 
У Хотині відкрили новий спортивний простір – Активний парк.  Він спрямований на розвиток таких якостей, як загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.
 
«Активні парки – це один із проєктів, який входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського Здорова Україна. Її головна мета – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області. Дякую вам, що підтримали цю ініціативу і створили у своїй громаді новий, сучасний спортивний осередок», – сказав начальник Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Іван Гешко.
 
Також за сприяння в розвитку оздоровчої рухової активності та реалізацію соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України» він нагородив грамотою голову Хотинської територіальної громади Андрія Дранчука.
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, на відкритому повітрі та дерево
На зображенні може бути: екран та текст
 
Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук разом із колегами випробували локації Активного парку, який 7 вересня запрацював у Вижниці.
 
Цей простір для занять спортом облаштувала громада в рамках ініціативи Президента Здорова Україна.
 
«Ми дбаємо про те, аби Україна була сильною. Для цього нації необхідне здоров’я, а здоров'я нам дає спорт. Цей парк буде осередком для тренувань, активностей, змагань. Тут будь-коли кожен зможе позайматися спортом та оздоровитися. Дякую громаді за те, що підтримали ініціативу Президента України і створили такий простір для буковинців», – сказав Сергій Осачук.
 
У Активному парку облаштували 6 локацій. Біля кожної з них розміщений QR-код. Просканувавши його, можна обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі) та позайматися із віртуальним тренером.
 
Під час відкриття парку спортсмени Вижницької громади долучилися до різних активностей.
 
Нагадаємо, Активні парки – це один із проектів, який входить в загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Його головна мета – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області.
 
Загалом же на Буковині створено 8 таких локацій. Цьогоріч передбачається відкриття понад 600 таких нових локацій по всій Україні.
 
Список адрес Активних парків у Чернівецькій області можна переглянути за посиланням – https://bukoda.gov.ua/aktivni-parki
 
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі
 
На зображенні може бути: стоїть та на відкритому повітрі
 
Комфортна інфраструктура для спортсменів та глядачів, бігові доріжки олімпійського зразка і сучасне футбольне поле з'явилися у Чагрі, де  відкрили новий стадіон.
 
Спортивний простір на 400 місць звели у рамках програми Президента України Велике будівництво.
 
На реалізацію проєкту Державний фонд регіонального розвитку виділив близько 5 мільйонів гривень. Також частину коштів вклала громада.
 
Із появою нової арени жителів громади привітав перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ковалюк Богдан.
 
«Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» Буковина отримала ще один новий сучасний спортивний об’єкт. Однак проєкт вдалося втілити в тому числі завдяки активним зусиллями громади. Тож бажаю чагорцям численних спортивних перемог та нових цікавих ініціатив, які обласна адміністрація із задоволенням підтримає», – зауважив Ковалюк Богдан.
 
Перший заступник голови ОДА також вручив обласні відзнаки жителям громади, які доклалися зусиль до спорудження нового спортивного простору.
 
На стадіоні виступали вихованці спортивних та танцювальних шкіл. Опісля ж поле випробували футболісти. Перший матч на новозбудованій арені зіграли команди «Буковина» та «Чагор».
 
 
Матеріал опубліковано у рамках угоди про оприлюднення офіційної інформації, створеної в процесі діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації.
 
На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні
 
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
1