Збували наркотики і зброю: у Чернівецькій області викрили дві банди

Збували наркотики і зброю: у Чернівецькій області викрили дві банди

31.03.2020, 10:03

За результатами здійснених обшуків та експертиз поліцейські довели причетність порушників до цілої низки кримінальних злочинів.

Нагадаємо, у жовтні минулого року поліція припинила діяльність зловмисників з Хотинщини, які займалися збутом важких наркотиків і зброї. Працівники Слідчого управління ГУНП провели досудове розслідування. 

 Правоохоронці з’ясували, що декілька жителів Хотинщини діяли в складі двох організованих злочинних угрупувань. Групу, яка вирощувала на присадибній ділянці коноплі та виготовляла з них для продажу наркотичний засіб «канабіс», організував 40-річний місцевий житель. До злочинних дій він залучив 21-річну співмешканку та 29-річного односельчанина.

 Всім учасникам угрупування на підставі зібраної доказової бази в лютому цього року поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

 Також слідчі встановили, що іншу групу осіб, які займалися збутом вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв організував 60-річний місцевий житель. Під його керівництвом діяли 45-річний односельчанин та 49-річний житель Новоселицького району.

 За результатами проведених експертиз та здійснених обшуків, днями слідчі повідомили учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 Окрім цього, всім зловмисникам слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

 За вчинені кримінальні правопорушення підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1