Збудували за два місяці нову: на Буковині продовжують множити російські церкви

Збудували за два місяці нову: на Буковині продовжують множити російські церкви

10.01.2022, 14:18

На Буковині у селі Добринівці віруючі Української Православної Церкви за 2 місяці збудували новий храм замість перереєстрованого ПЦУ.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії, члени громади на честь святителя Миколая почали класти покрівлю церкви. На черзі - виготовлення та встановлення куполів.

У день пам'яті першомученика та архідиякона Стефана, 9 січня, у новому храмі відбулася перша Божественна літургія.

«Завмирає серце, на очах з'являються сльози, коли думаєш свідками чогось ми стали», - зазначив митрополит Мелетій після першої Божественної літургії в новому храмі на честь святителя Миколая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада Добринівців запевняє, що за жодних обставин не допустить повернення московського патріархату в своє село

На Буковині від Зеленського вимагають виконати закон про перейменування релігійної організації УПЦ МП на Російську православну церкву

У селах Добринівці і Задубрівка віряни не пускали одне одного до храму

У квітні 2019 року через перереєстрацію статуту громади УПЦ у селі Добринівці (згідно з новим документом, вони перейшли до ПЦУ), двері храму були опечатані. Парафія УПЦ, яка була зареєстрована ще в 1991 році, опинилася на вулиці. З 19 травня 2019 року громада молилася у переобладнаному приміщенні на території колишніх колгоспних споруд.

Закладка нового храму відбулася 31 жовтня 2021 року. Її здійснив вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Веніамін.

У будівництві парафіянам УПЦ із села Добринівці допомагали віряни з навколишніх сіл – Задубрівки, Товтри та інших.

Джерело: ForUm

1