Звіт Папієва і складання депутатського мандата Горуком? Завтра відбудеться 2-ге пленарне засідання 16-ї та 17-та сесія обласної ради

Звіт Папієва і складання депутатського мандата Горуком? Завтра відбудеться 2-ге пленарне засідання 16-ї та 17-та сесія обласної ради

04.07.2013, 16:55

Завтра, 5 липня 2013 року, о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1), відбудеться друге пленарне засідання 16-ї сесії Чернівецької обласної ради. Після його завершення відбудеться 17-а сесія Чернівецької обласної ради. У відповідності до розпорядження голови Чернівецької обласної ради ГАЙНИЧЕРУ М.І. №135 від 26 червня 2013 року, на підставі частин 1, 14 статті 46-ї та статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.1.6 Розділу II «Сесії обласної ради» Регламенту Чернівецької обласної ради VI скликання друге пленарне засідання 16-ї сесії Чернівецької обласної ради відбудеться 5 липня 2013 року о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м.Чернівці, вул. Грушевського, 1). Після завершення роботи другого пленарного засідання 16-ї сесії обласної ради розпочне роботу 17-а сесія Чернівецької обласної ради.

Раніше керівник фракції "Фронт Змін" в облраді Я.Курко повідомив, що до проекту порядку денного сесії внесено питання про звіт голів ОДА й облради. За словами народного депутата Максима Бурбака, звіту голови Чернівецької ОДА вже давно вимагала фракція «Фронту Змін» в обласній раді. Очевидно, що опозиція також пропонуватиме визнати роботу голови ОДА Папієва незадовільною. Нам набридли ці мантри, які він виголошує перед депутами, як перед бандерлогами. А щодо можливої відставки Гайничеру - нехай це вирішують депутати з владної коаліції. Водночас нардеп переконаний, що неефективний тоталітарний стиль правління Папієва не сприймають навіть деякі провладні депутати.

Включення до порядку денного питання про санаторій "Брусниця" народний депутат Максим Бурбак прокоментував на ФБ так: "Ну що взялись за санаторій. Книгарні ще не добили, але розуміють, що час спливає, а ще не все прихватизували! Маніліч знов у кадрі! Нічого не міняється, але знов ж таки їм це не вдасться ! Не віддамо Брусницю на поталу папіівським опричникам!" Постійна комісія обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій (голова комісії Михайло Березовський), у якому взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, нагадаємо, обговорила питання про реорганізацію Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця» в ТОВ «Бальнеологічний санаторій «Брусниця з залученням інвестора, з якого прийнято відповідний висновок.

Однак сьогодні прес-слжуба ОДА розповсюдила повідомлення про те, що запланований на сьогодні, 4 липня, візит Михайла Папієва на підприємство «Балакком» перенесено у зв’язку з терміновим відрядженням керівника виконавчої влади краю у Київ. Там він бере участь у засіданні робочої групи з аналізу виконання Указу Президента України від 24 травня 2013 року №307 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території».

Чи встигне очільник повернутися в Чернівці до завтрашньої сесії наразі достеменно ще невідомо.

Щодо анонсованого складання мандата депутатом Горуком. З огляду на так само публічно заявлений ним намір не брати участь у роботі сесії, можна припускати, що події з відмовою від мандата будуть розвиватися за вже відомим сценарієм. Коли про свій намір відмовитися від депутатства повідомила Тетяна Смолдирєва, то депутати, на пропозицію керівника фрпкції Партії регіонів Г.Галиця, не задовольнили її прохання автоматично. Позаяк депутат заявив, що хотів би бачити не тільки відповідну заяву (хоча й без смайлика, як у Горука. - BukNews), а й почути саму Тетяну Петрівну. А позаяк у сесійній залі її немає, то й задовольняти заяву не треба. Депутат Смолдирєва на таксі на сесію терміново приїхала, от тільки депутати провладної більшості на той момент вже з неї пішли. Тож якщо Горук, як він і обіцяв на прес-конференції, дотримає слова і так само  на сесію не прийде, є вірогідність того, що "казус Смолдирєвої" можуть застосувати й до нього. Останнє, очевидно, його цілком влаштовує.

1