Мойсов передав Михайлішину зібрані проти Яценюка підписи (оновлено)

Мойсов передав Михайлішину зібрані проти Яценюка підписи (оновлено)

15.11.2011, 01:06

15 листопада, біля Чернівецької міської ради о 12 год. відбувся брифінг голови ГО «Спільними зусиллями чернівчан» Василя Мойсова і передача міській раді підписних листів з зібраними під час акції «Чернівці проти Яценюка» підписами жителів міста за повернення в міську власність прихваченого «фронтовиками» майна.

Як стверджують активісти громадської організації «Спільними зусиллями чернівчан» на підтримку акції «Чернівці проти Яценюка», яка тривала місяць у Чернівцях, всього вони зібрали 23 тисячі підписів.

Організатори акції визнають, що підписи не мають юридичної сили, але сподіваються, що Чернівецька міська рада відреагує.

- Ми вимагаємо повернення громаді міста земель, які незаконно захопили «фронтовики» Яценюка, - каже голова організації Василь Мойсов. – Вимагаємо від міської ради повернути землі громаді міста.

На поріг ратуші активісти організації принесли білого кроля. Кажуть, що кріль – символ їхньої акції.

- Під час проведення акції жодна тварина не постраждала, - запевнив В.Мойсов. – Це кріль мого брата, який мешкає у районі. Ми дуже лагідно до нього ставилися.

За словами В.Мойсова, акцію проводили за його власні кошти, а також за кошти небайдужих людей.

- Хто вірш принесе, хто 100 чи 200 гривень, - сказав він.

 За матеріалами molbuk.ua

Мойсов наполягає, що біля його синіх наметів з кролями стоять натовпи
10.11.2011, 11:28

Принаймні саме такий висновок випливає з оприлюднених громадською організацією «Спільними зусиллями чернівчан» цифр, нібито зібраних її активістами під час акції «Чернівці проти Яценюка» підписів.

" ...9 листопада... було отримано 20-тисячний підпис городян! І це лише за 10 днів роботи активістів громадської організації!", - йдеться у повідомлені, поширеному головою ГО «Спільними зусиллями чернівчан» В.Мойсовим.

Раніше голова організації Василь Мойсов запевняв журналістів, що загалом у Чернівцях працюють десять їхніх наметів.

Розкиньте двадцять тисяч підписів на десять наметів – на кожний припаде по дві тисячі.

Десять днів роботи намету – це в середньому по 200 підписів за кожний день. Загалом, ніби, небагато, але якщо зауважити, що працювати сині намети починають не раніше 10-ї, а завершують роботу близько 17-ї – це лише 7 годин активної роботи кожної доби.

Поділіть 200 підписів на 7 годин збору й отримаєте приблизне уявлення, з якою швидкістю чернівчани мали б підписуватися під кожним з наметів.

Це приблизно 30 підписів за годину, або 1 підпис щодвіхвилини.

Навіть фізично зробити це складно. Адже перш, ніж кидатися підписуватися "під зверненням до Чернівецької міської ради про повернення в міську власність прихоплених бригадою «Фронт Змін» землі і підприємств обласного центру", люди мають бодай прочитати за що саме розписуються.

Проте навіть візуального спостереження - без спеціального хронометражу - цілком досить, щоб зауважити: черг під наметами організації "Спільними зусиллями чернівчан" ніколи немає. Інша річ, якщо збирати підписи їм допомагають у будь-який доступний для адмінресурсу спосіб. Словом, як говорив персонаж «фільму про Штірліца» Вальтер Шелленберг, «маленька брехня породжує велику підозру».

Те, що пан Мойсов свідомо вводить чернівчан в оману, а значить вірити і решті його запевнень теж нема сенсу, засвідчує ще одне його твердження з вже цитованого прес-релізу: "10% дорослого населення Чернівців поставили свої підписи під нашим зверненням! Це дає підстави ініціювати місцевий референдум з порушених питань, однак наша громадська організація не наполягатиме на цьому".

Ну, не може голова громадської організації пан Мойсов не знати, що при зборі підписів за оголошення місцевого референдуму треба не лише автографи людей збирати (врешті прізвища можна й з телефонної книги переписати), але й зазначати їхні паспортні дані.

А при тому, як інтерпретує відповідний закон Чернівецька міська рада, однодумці пана Мойсова мали б ще й ксерокопії паспортів громадян у наметах робити.

І лише після цього дезінформувати городян, що зібрали підписи потрібні для оголошення референдуму. Та ще й цинічно заявляти, що "наша громадська організація не наполягатиме на референдумі".

Хоча для брудної технології, яку застосовано у Чернівцях, це все, звісно, не має значення. Це якби мета була благородною, то тоді б і засоби її досягненя були іншими.

А якщо пан Мойсов усе це знає, але стверджує протилежне, то значить свідомо вводить городян в оману. Або, як кажуть в народі, просто бреше.

Петро СОЛОНИНА 



КОМЕНТАРІ (2)

Цікаво,  що буде робити Михайлишин з цією макулатурою? Придурок Мойсов починає збирати підписи проти Свободи.

 

avatar

Немиря

15 листопада 2011 11:04

ПРидурок Мойсов чи не придурок не мені судити, але якщо братва Сені прихватили земельку і майно то треба  вертати громаді

avatar

15 листопада 2011 21:44