Стараннями нардепа з Буковини у чернівецькій школі надалі русифікуватимуть дітей

Стараннями нардепа з Буковини у чернівецькій школі надалі русифікуватимуть дітей

31.08.2021, 08:38

Народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Михайло Папієв подбав, щоб адміністрація Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Чернівецької міської ради залишила у програмі на 2021-2022 навчальній рік вивчення російської мови як другої іноземної.

Народний депутат наголосив, що закон «Про повну загальну середню освіту» є антиконституційним, адже порушує низку статей Конституції України та дискримінує громадян за мовною ознакою.

«На Буковині завжди жили у взаємоповазі та толерантному ставленні одне до одного представники багатьох національностей та віросповідань, адже Чернівецька область – мультикультурна. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ відстоює й буде відстоювати права українських громадян та добиватися кардинального перегляду політики у сфері освіти та культури із урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії щодо забезпечення прав національних меншин. Український народ прагне жити у мирі, взаєморозумінні та злагоді, тому дискримінаційна політика влади, спрямована на посилення напруженості у суспільстві, приречена на провал», – підкреслив Михайло Папієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янин, який оскаржував регіональні мови в Чудейській і Нижньопетровецькій сільських радах, скасував через суд регіональну російську у Дніпропетровській області

На Буковині досі не скасовані рішення про надання румунській мові статусу регіональної на території окремих населених пунктів

1