Заступник Ринжука попався на хабарі (оновлено)

Заступник Ринжука попався на хабарі (оновлено)

16.06.2012, 23:16

Про це стало відомо з достовірних джерел журналістам ТВА.

Заступника екс-директора МТК "Калинівський ринок" (Івана Ринжука) затримали "на гарячому" - під час отримання хабара у розмірі 500 доларів США. За таку "винагороду" посадовець обіцяв посприяти в переоформленні документів на торговий об'єкт.

Наразі триває документування злочину. Про появу нових подробиць у даній справі інформуватимемо згодом.

Нагадаємо, колишній директор підприємства Іван Ринжук був затриманий у квітні минулого року на хабарі у чверть мільйона доларів.

Джерело: citi.cv.ua

В прес-службі прокуратури Чернівецької області BukNEWS повідомили подробиці події. 16 червня 2012 року слідчі прокуратури Чернівецької області спільно з оперативними працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області затримали на гарячому після отримання хабара в сумі 500 доларів США та 1500 грн. заступника генерального директора КП МТК «Калинівський ринок».

Встановлено, що чиновник вимагав і отримав зазначену суму хабара від одного з підприємців за погодження відповідних заяв та угод на надання в користування торгівельного місця. Слід зазначити, що чоловік з 1996-го по 2006-й роки обіймав одну з керівних посад на цьому ринку, а потім пішов на пенсію. Повернувся працювати на підприємство у квітні 2012-го.

Прокуратурою області порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі, поєднаний з вимаганням) КК України. В порядку ст..115 КПК України заступника генерального директора затримано і поміщено в ІТТ. Проводяться першочергові слідчі дії.

1