Заступник губернатора Папієва збрехав з трибуни Чернівецької обласної ради? (+коментар Бурбака)

Заступник губернатора Папієва збрехав з трибуни Чернівецької обласної ради? (+коментар Бурбака)

07.11.2013, 12:52

На запитання депутата-опозиціонера Миколи Салагора стосовно того, що додатково виділені Кабміном 43 млн грн - це свідчення колапсу в області щодо неспроможності влади обласної виплатити зарплатні бюджетникам, заступник голови Чернівецької ОДА - директор департаменту фінансів Кирило Крищенко парирував, що загалом фонд оплати праці працівників бюджетної сфери краю складає близько 2 мільярдів гривень. А тому 43 мільйони - це ніяк не колапс. І він пообіцяв, що всі виплати будуть здійснені вчасно і наразі заборгованості щодо виплат бюджетникам не існує на Буковині. (Джерело: cv.vkadri.com) Розмова відбулася під час позачергової сесії Чернівецької обласної ради 4 листопада. Опозиціонери також попросили пана Крищенка спрогнозувати коли влада увімкне друкарських станок, щоб розрахуватися з боргами. Проте за порадою з президії він не став відповідати на це питання. 

- Станом на 1.11.2013 року всі зарплати бюджетної сфери виплачено, - заявив у понеділок, 4 листопада, заступник голови Чернівецької ОДА.

 

Водночас, 6 листопада стало відомо, що викладачам вищих навчальних закладів, які навчають студентів-контрактників, затримали виплату зарплати за жовтень. Коли борг погасять повністю, невідомо. Про це повідомляє molbuk.ua.

– Що можу сказати? У вузі така ж ситуація, як і в усій Україні, – прокоментував ректор Буковинського державного медичного університету Тарас Бойчук. – Виплату зарплати справді затримали.

– Затримано частину зарплати викладачам зі спецкурсів, інші працівники гроші вже отримали, – розповіла проректор з економічних питань ЧНУ Сільвія Марут.

У зв’язку з цим, за словами Сільвії Марут, спочатку виплачують гроші захищеним категоріям населення: "Насамперед гроші отримали захищені категорії. Скажімо, студентам стипендії вже перерахували. Виплата затриманих коштів іншим працівникам – на черзі. А коли вона настане, невідомо".

– Очікуємо, що гроші люди отримають уже через день-два, – прокоментував ситуацію голова Чернівецької обласної профспілки працівників освіти і науки Володимир Дутчак. – Ці кошти у вузах є, але їх поки що не пропускає Держказначейство. Поки що жодних акцій прямої дії не плануємо. Їх можемо влаштувати лише в крайньому разі.

Натомість в ОДА й надалі заперечують проблеми з виплатою зарплат бюджетникам.

– Ще раз запевняю, що колапсу немає, – заявив на позачерговій сесії облради у понеділок директор департаменту фінансів ОДА Кирило Крищенко. – Станом на 1 листопада 2013 року всі зарплати бюджетної сфери було виплачено.

Джерело: cv.vkadri.com та molbuk.ua.

Ситуацію з затримкою виплати зарплати працівникам бюджетної сфери також прокоментував народний депутат України Максим Бурбак:

- Хочу вкотре повернутись до ганебних фактів затримки виплати зарплати працівникам бюджетної сфери. Нарешті отримав дуже цікавий документ, який підтверджує те, що фінанси України знаходяться на межі колапсу, а уряд покращувачів на чолі з Азаровим та їх поплічники на місцях (голови ОДА зі своїми заступниками), відверто кажучи, брешуть народу України.

Ще 9 жовтня цього року було прийняте розпорядження Кабміну про перерозподіл деяких видатків держбюджету для оплати праці. Профільний комітет ВР розглянув його лише 23 жовтня, хоча треба було лише через вулицю перенести. Просто в уряду немає грошей і вони тягнуть час. Те  саме робиться і на місцях.

Голова Чернівецької ОДА Папієв одразу поширив інформацію, що він привіз зі столиці 43 млн. Цікаво, шо він до того персонально має? Депутати ВР проголосували та гроші пішли на місця. Слід зазначити, що розпорядженням передбачено тижневий строк для розподілу цих грошей обласною владою між місцевими бюджетами. Але не так сталось як гадалось. Треба й тут тягнути час (про ситуацію в казначействі ми вже говорили не один раз). Він переймався в цей час лише проведенням піар-акції ПР в Чернівцях. А невчасна виплата грошей працівникам бюджетної сфери його ніяк не турбувала. Не царське це діло. Лише 4 листопада відбулась сесія Чернівецької облради, де ділили ці крихти. Прикро, що наша область отримала найменше. Певно, такий авторитет наших очільників у столиці.

P.S. Гадаю, що на відрядженнях Папієва до Києва можна було б суттєво заощадити бюджетні кошти. Величезну діру в обласному бюджеті вони точно не перекриють, але це вже інше питання...

1


КОМЕНТАРІ (3)

Так 01.11 нам таки виплатили зарплату, але отримати її ми мали 25 жовтня. Такі затримки у виплаті справжній колапс, коли виплачуеш кредит!!!!

avatar

123

07 листопада 2013 09:07

Як можна брехати в очі дивлячись, коли ще не отримали пенсію пенсіонери і зарплату за жовтень працівники Вишів. Ні совісті, ні честі у можновладців. Уявляю, яка дирка у бюджеті, яку нічим латати. Тільки станок допоможе.Далі буде ще страшніше.

avatar

Михайло

07 листопада 2013 11:42

Ну дУУУУУУУже вже хочеться Чорнею- Бурбаку, щоб зарплати і пенсії не виплачувалися. А їх досі платять. Яке неподобство! Припиніть платити людям гроші! Бо про що ми ще будем розказувати виборцям? Мали зняти Гайничеру і поставити на обласну раду Папієва - не виконали нашого завдання, Папієв мали зняти - не зняли, мали звозити на віче народ шкільними автобусами, і цього не зробили. Ви що собі там думаєте? У нас бредових ідей уже бракує. Робіть, що ми кажем!

avatar

гнів опозиційного народу

07 листопада 2013 11:52