Заступник голови Чернівецької ОДА Руслан Сенчук: Головна вимога до діяльності незалежних ЗМІ – об’єктивність

Заступник голови Чернівецької ОДА Руслан Сенчук: Головна вимога до діяльності незалежних ЗМІ – об’єктивність

20.05.2015, 17:32

Питання роздержавлення комунальних засобів масової інформації обговорено 19 травня, під час засідання круглого столу, що відбувся з ініціативи Чернівецької міської громадської організації «Фонд «Буковина інноваційна» за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в рамках реалізації проекту «Навчання журналістів районних ЗМІ, як запорука їх майбутньої незалежної діяльності».

Участь у засідання взяв заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів України Тетяна Смолдирева, а також головні редактори районних комунальних та обласних друкованих видань.

Так, один з експертів проекту Тарас Халавка поінформував учасників обговорення про основні завдання, які ставлять перед собою громадські активісти. «Реалізація проекту має за мету створення у західному регіоні мережі незалежних ЗМІ, що є однією з передумов європейської інтеграції України, шляхом роздержавлення комунальних, – відзначив експерт. – В рамках проекту заплановано проведення низки тренінгів та семінарів для представників комунальних видань Чернівецької, Івано-Франківської і Тернопільської областей, до участі у яких запрошуватимуться колеги з обласних газет. Також ми розпочали роботу над створенням веб-ресурсу, який би об’єднав видання західного регіону та спростив би їх комунікацію з рекламодавцями».

У свою чергу Руслан Сенчук відзначив, що процес роздержавлення засобів масової інформації не несе у собі якихось прямих загроз існуванню цих ЗМІ, яскравим прикладом чого є успішна діяльність обласних друкованих видань, форму власності яких свого часу також було змінено. «Ми не повинні боятися роздержавлення ЗМІ, – наголосив посадовець. – Втім, головною вимогою до діяльності незалежних засобів масової інформації є об’єктивність. Відповідно, вибір на користь того чи іншого ЗМІ робитимуть читачі шляхом передплати».

Тетяна Смолдирева також висловилась на користь виведення друкованих видань з-під прямого підпорядкування органів влади, водночас наголосивши на тому, що Національна спілка журналістів України буде найперше захищати права представників ЗМІ.

Відтак, учасники круглого столу розглянули основні положення законопроекту народних депутатів України Миколи Томенка та Олександра Абдулліна «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та висловили низку пропозицій щодо можливих шляхів роздержавлення комунальних ЗМІ Буковини.

Про це повідомили в Ченівецькій ОДА

1


КОМЕНТАРІ (1)

 Великою обєктивністю аж пре, коли  по всій країніі вт.ч. в Чернівецькій області по вказівці  кулявлобних  всі  ЗМІ публікували пасквілі  на Батьківщину, після оголошення Гордієнком  сум та схем  корупції в уряді.   То лі єщо будєт, поживемо  побачимо, як воно буде далі.

avatar

Дай то Бог, щоб так було

20 травня 2015 23:34