Заступник голови Чернівецької ОДА, який відповідав за дороги, подав у відставку через погане здоров’я

Заступник голови Чернівецької ОДА, який відповідав за дороги, подав у відставку через погане здоров’я

27.08.2013, 17:58

Заступник голови Чернівецької ОДА Василь Бурлака написав заяву про звільнення.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у прес-службі "будинку з левами".

Про відставку Бурлаки у вівторок повідомив на апаратній нараді перший заступник губернатора Георгій Галиць. За його словами, Василь Бурлака звільнився через поганий стан здоров’я.

Відомо, що цей чиновник, зокрема, курирував напрямок ремонту доріг, які на Буковині - є одними з найгірших в країні. За це Василя Бурлаку не раз критикували. Крім поганого стану доріг, які перекривали буковинці, цього року владі також довелося в авральному порядку відновлювати сполучення між Чернівецькою та Хмельницькою областями, ремонтуючи міст через Дністер. У всіх цих подіях безпосередню участь брав також Василь Бурлака.  

Зокрема,  не приймати різкі рішення і не розпоряджатися чужими коштами  заступнику голови ОДА пану Василю Бурлаці радив голова облорганізації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян:

"Василь Бурлака сказав наступне: "Він не допустить щоб дорожники виконували роботи на дорогах комунальної власності". Тобто мова йде за освоєння коштів обласного дорожного фонду і субвенції з державного бюджету. Цими коштами сьогодні практично розпоряджається в ОДА. Вони вирішують - кому видавати ці кошти і в цей же час вони не хочуть бачити дорожників на дорогах комунальної власності", - зазначив пан Мунтян.

"Коли дорожники виконують ці роботи вони мають можливість виживати. Існує два джерела фінансування. Одне - це Служба автомобільних доріг, а друге - це ОДА з обласним дорожнім фондом. Кошти в Службу автомобільних доріг з держбюджету не надходять,а в дорожників вимагають виходити на дороги. Але ж вони не мають з чим",- розповів депутат облради Мунтян.

"Тому я маю сьогодні претензії до того ж пана Бурлаки. Будь-ласка, пан Бурлака - це ж не ваші кошти і приймати такі різкі рішення неправильно", - звернувся до заступника ОДА опозиціонер Іван Мунтян.

"Сьогодні абсолютно неправильно, коли будемо ставити питання про те, що дорожники винні в тому, що є ямковість на дорогах. Це абсолютно не буде відповідати дійсності. Сьогодні конкретну відповідальність несе за все, що робиться на дорогах - керівництво області", - відповідально заявив лідер "Батьківщини" Іван Мунтян.

1