Зариті газові балони, а не газогін – наслідок обіцянок регіонала-кандидата  Федоряка

Зариті газові балони, а не газогін – наслідок обіцянок регіонала-кандидата Федоряка

26.10.2012, 23:03

Кандидат до Верховної Ради від партії регіонів у 203 окрузі Геннадій Федоряк на початку жовтня обіцяв глибочанам та мешканцям с. Кам’янка, що вже до кінця цього місяця за його сприяння буде прокладена газова мережа і частина районного центру та найбільше село Глибоцького району Кам’янка буде газифіковане. Обіцянки теперішньої влади, як і обіцянки її кандидатів у переважній її частині лише слова. Насправді  роботу майже не зроблено. Геннадій Федоряк виборцям 203 округу вкотре збрехав, і, чи матимуть місцеві мешканці обіцяний  газ в найближчому майбутньому, невідомо.

Але найцікавіше те, що визнавати свої помилки та оголошувати про невиконання своїх обіцянок не було в планах керівника газової структури в Чернівецькій області.  Для того, щоб задурити людям  голови та пропхатися до Верховної Ради Геннадій Федоряк забажав продемонструвати наявність в мережах газу, без його прокладання…

Стахановськими  темпами 25 жовтня в Глибоці та Кам’янці, на місці стикування газогонів , як було виявлено, заривали газові балони саме для того, щоб провладний кандидат мав можливість продемонструвати виконання обіцяного та на декілька хвилин під час підготовлених урочистостей запустив для місцевих мешканців газ. Для виборця по всьому 203 округу влада та агітатори Федоряка, які по всіх селах займаються газопостачанням, вже готові були «співати вірші», як про билинного героя, який за 3 тижні проклав газогін до частини Глибокої та с. Кам’янка.

Можливо би й вдалося вкотре ошукати громаду, але в процесі роботи вчасно нагодилися агітатори Степана Спіжавки – кандидата від ВО «Свобода», які  напередодні  спілкувалися з мешканцями с. Кам’янка та поверталися в Глибоку. Найцікавіше те, що для виїзду з села в той момент їм чинили шалений спротив працівники УМВС в Чернівецькій області. По дорозі їх затримували три кордони міліції. Спочатку в центрі села дільничий міліції, побачивши що агітатори завершили агітаційну роботу і планують виїзд до Глибокої, без будь-якого приводу намагався їх затримати, далі свободівців зупинила міліцейська машина  працівників  ДСБЕЗ Глибоцького райвідділу Чернівецької області, які шукали привід не пропустити агітаційну машину в напрямку Глибокої. Вже на виїзді з села агітаторів намагалися зупинити працівники ДАІ, нібито під приводом термінової перевірки авто на відповідність нормам та водія на вміст алкоголю. Більше 30 хвилин прийшлося з боєм прориватися свободівській агітаційній бригаді з Кам’янки у напрямку Глибокої.  Все таки проїжджаючи біля місця стикування газогону до села Кам’янка керівник Глибоцького районного штабу «Свободи» із свободівської автомашини добре бачив газові балони, які авральними темпами газовики  «пакували» в землю …

На цьому ця епопея не завершилася. В Глибоці майже одразу на  Іллю Лопуляка – керівника Глибоцького районного виборчого штабу ВО «Свобода» почався тиск правоохоронців. Близько  17 години йому офіційно зателефонували з міліції та терміново запросили до райвідділу для дачі пояснень щодо проведення агітації. Про загрозу бути незаконно затриманим свободівець о 17.21 повідомив Голову Чернівецької обласної організації ВО «Свобода», кандидата в народні депутати України  Віталія Мельничука, та коротко ввів його в курс справи. Вже на 17.30 група швидкого реагування обласного штабу ВО «Свобода» у складі юриста, журналіста, оператора з відеокамерою та представника громадської організації, яка моніторить перебіг виборчої кампанії в Україні, були готові до виїзду на Глибоку у випадку, якщо впродовж 30 хвилин не вийде на контакт свободівець. О 17.48 керівник районного штабу «Свободи» зателефонував обласному Голові та повідомив, що його мали намір затримати, але, зважаючи на можливий резонанс, побоялись це зробити. Дійсно, резонанс міг бути дуже серйозний, адже саме в цей час на центральній площі Чернівців проходив захід об’єднаної опозиції за участі народних депутатів України, на якому був присутній Кандидат в народні депутати України від ВО «Свобода» Віталій Мельничук та впродовж кількох хвилин була змога оприлюднити затримання міліцією свободівського агітатора.

У Глибоцькому райвідділі міліції Іллю Лопуляка звинуватили в проведенні незаконної антиагітації та поширенні неправдивої інформації  проти кандидата в народні депутати Геннадія Федоряка, хоча на той момент жодних інших дій, окрім проведення агітації за свободівського кандидата від об’єднаної опозиції  Степана Спіжавку агітатори ВО «Свобода» не робили. Що це? Сплановане відбілювання нездійснених обіцянок провладного кандидата працівниками міліції? Чи початок втягування міліції в репресії на Україні? Тоді для чого говорити, панове очільники міліції в області Продан та Харабара, про те, що міліція під час виборів буде поза політикою?

Крім того, вже під час підготовки цього матеріалу нам повідомили свободівці з Заставни, що міліція затримала під час проведення агітаційної поїздки керівника районного штабу «Свободи» Віктора Галяру, якого було доправлено в райвідділ та складено протокол про адмінпорушення (більш докладна інформація щодо подій в Заставні в наступних інформаційних повідомленнях).

За словами очільника Чернівецьких свободівців Віталія Мельничука : «Сьогодні, 26 жовтня, буде направлена в обласну Прокуратуру відповідна заява : про перевищення своїх повноважень працівниками Глибоцького райвідділу внутрішніх справ під час перешкоджання виїзду агітаційної бригади ВО «Свобода» у напрямку районного центру,  про спробу незаконного затримання агітатора від «Свободи» та про складання протоколу за неіснуючими порушеннями. А до міністра внутрішніх справ України пана Захарченка готується відкрите звернення з вимогою припинити будь-які прояви обслуговування влади працівниками міліції. Ми вимагаємо від Юрія Захарченка, як відповідального за дії міліції в Україні, ні при яких умовах не допустити використання правоохоронних органів для застосування політичних репресій в Україні».

Зважаючи на все вищесказане, можна робити висновок, що теперішня влада і по всій Україні і в Чернівецькій області для проходження у Верховну Раду своїх кандидатів задіює заборонені методи  та запускає різноманітні репресивні механізми. Але цим сьогодні вже народ не залякати, всім вже занадто набридло спостерігати цю агонію влади. «Найтемніші сутінки перед світанком», - казала у одному із своїх виступів Ірина Фаріон. Тому незважаючи на будь-які протизаконні дії теперішньої влади прихід нового дня в українській державі дуже близько. Життя продовжується, і після 28 жовтня у випадку тотальних фальсифікацій всім нам і політикам і громаді обов’язково необхідно прийти на дільниці та зберегти результати виборів.

  Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1