'Запобіжник від наказів з Відня': Бурбак з Федоруком подали закононопроект про достроковий розпуск ради у разі  припинення депутатами повноважень голови

"Запобіжник від наказів з Відня": Бурбак з Федоруком подали закононопроект про достроковий розпуск ради у разі припинення депутатами повноважень голови

16.10.2018, 13:38

Народний депутат України Максим Бурбак  разом з колегою народним депутатом України Миколою Федоруком зареєстрували законопроект (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=64759), яким пропонується внести зміни до ст 78 та 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Ці зміни передбачають, що повноваження сільської, селищної, міської ради достроково припиняються у разі, якщо відповідна рада прийняла рішення про достроково припинення повноважень сільського, селищного, міського голови. 

- Так, надихнула ситуація в Чернівцях, - прокоментував законодавчу ініціативу народний депутат України Максим Бурбак. -  І це буде запобіжник для всіляких запроданців в наступних скликаннях. Переконаний, Олексій Каспрук повернеться до виконання обов`язків міського голови покладених на нього громадою. Але поки місто не звільниться від запроданців ми поставимо законодавчу перепону, щоб їм не кортіло виконувати накази з Відня.

1