Замість зміцнювати комунальне підприємство у Михайлішина пропонують збільшити площу 'маленького Шанхаю' в Чернівцях

Замість зміцнювати комунальне підприємство у Михайлішина пропонують збільшити площу "маленького Шанхаю" в Чернівцях

30.01.2013, 01:59

Ситуація навколо СП "Ринок Буковинський", що на розі вулиць Комарова - Стасюка, є яскравим свідченням  того, як чинна міська влада вирішує потрібні тільки їй питання, зовсім не переймаючись при цьому потребами всієї громади. Про це сьогодні під час конференції заявив  депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук. На місці ринку вже давно мав бути створений сучасний торговельний комплекс, натомість місто і досі має там щось на зразок "маленького Шанхаю". Промислові товари тут досі продають із "жабок", а в продуктовому секторі людям немає навіть як розминутися. Таке враження, що надворі не третє тисячоліття, Чернівці не європейське місто, а дрібне поселення часів буремних дев'яностих минулого століття.

Попри те, що інвестор досі не виконав взятих на себе перед містом зобов'язань, на чергову сесію міської ради виноситься проект рішення "Про  надання в оренду СП «Ринок Буковинський» земельної ділянки за адресою вул. Комарова Володимира – Стасюка Івана". Згідно з цим документом, сесія має "надати спільному підприємству «Ринок Буковинський» дозвіл на складання проекту відведення та зміну конфігурації земельної ділянки на вул.Комарова Володимира – Стасюка Івана площею 0,6418га в оренду на 5 (п’ять) років для обслуговування ринку за рахунок орендованих земельних ділянок та земель запасу міста".

Постає логічне питання: за які такі заслуги перед міською громадою орендареві, який  так і не виконав взяті на себе раніше зобов'язання, у мерії пропонують докинути чернівецької земельки?  Очевидно, що якби в ратуші керувалися в першу чергу інтересом громади, а не  власним, то напевно віддавали дефіцитну чернівецьку землю комусь іншому. Наприклад, комунальному ринку "Газкомплектприлад", щоб він розвивався,  від чого була б також користь міському бюджету й громаді.

На жаль,  депутатам з більшості міськради значно цікавіше  отримувати чергові пільги для власного бізнесу, вирішувати потрібні для когось питання, ніж дбати про примноження комунальної власності всієї громади.

1