Замість відновлення кримінальної відповідальності за контрабанду - подвійні стандарти та перерозподіл потоків: Бурбак прокоментував гучні рішення РНБО

Замість відновлення кримінальної відповідальності за контрабанду - подвійні стандарти та перерозподіл потоків: Бурбак прокоментував гучні рішення РНБО

29.04.2021, 11:20

Гучні рішення РНБО нібито у боротьбі з контрабандою стали предметом розмови із народним депутатом двох скликань Максимом Бурбаком у ефірі телеканалу ТВА. Політик  розповів про своє бачення ситуації та шляхи подолання проблеми.  

«Не може РНБО замінювати правоохоронну і судову системи. І прокуратуру також. І ухвалювати юридично нікчемні рішення, тобто позбавлення громадянства. Я переконаний, що суди дадуть оцінку цим фактам. Але використовувати Раду Нацбезпеки і оборони України?

- Може логіка була б в тому, що за 2 роки монобільшість могла б змінити законодавство і запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду, ловити контрабандистів? Є ще посадові особи і правоохоронні органи, які не ловлять цих посадових осіб.

- Пам’ятаєте керівника ЛНР родом із Кельменецького району Плотницького? Я не чув, щоб там було позбавлення громадянства, чесно кажучи. Було повідомлення у ЗМІ про те, що його батьків вивезли до Росії. Це ж 204 виборчий округ, щось я там від людей чув.

- Тому ще раз хочу сказати, що правоохоронці повинні займатися своєю роботою. Не треба їх втягувати у процеси, які нагадують перерозподіл потоків. Верховний суд відмовляє у задоволенні вимог підсанкційним телеканалам, але по дорозі до Києва автозаправки підсанкційних власників каналів змінили вивіски і працюють далі. Тобто це політика подійних стандартів.

- Натомість, відповідальна влада свій рейтинг точно не підвищує такими методами. Вона має ухвалювати непопулярні рішення, щоб реформувати державу за стандартами, які ухвалені в Конституції за ініціативи «Народного фронту» - це шлях до ЄС та НАТО. Але цього ми не бачимо. А бачимо відволікання уваги від проблем з бюджетом, з ковідом, провалу вакцинації, зростанням ціни на газ. Шановні громадяни, поцікавтеся тарифами у Вашого постачальника газу, щоб у листопаді Ви не були неприємно здивовані.», - сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО ввели санкції проти Юрія Кушніра і Олександра Єрімічука з Буковини, які потрапили у топ-10 контрабандистів країни (+ВІДЕО)

Переділ контрабандних потоків: журналіст натякнув на Павлюка, який вписав конкурентів у санкційний список

Фірма Харабари і ще вісім компаній з Буковини потрапили під санкції Ради національної безпеки та оборони (ОНОВЛЕНО)

Санкції щодо «топ-контрабандистів»: стало відомо, які обмеження встановили на двох бізнесменів з Буковини

У Буковинській митниці звільнили трьох працівників після запровадження санкцій щодо «топ-10 контрабандистів»

Що відомо про фірми з Лужан, які потрапили під санкції РНБО?

Чернівчанина Олександра Єрімічука зі списку «топ-10 контрабандистів» можуть позбавити українського громадянства – ЗМІ

Чернівчанина, який у списку контрабандистів РНБО, можуть депортувати з країни - уряд

РНБО ухвалила другий пакет санкцій проти наступної групи контрабандистів

Чернівчанина, який мав румунське громадянство, Зеленський позбавив українського

Буковинські митники пройдуть тестування з кваліфікації та благонадійності

1