Замість типового договору підприємцям 5 сектора пропонують укласти угоду на користування торговельним місцем, яка суперечить закону і здоровому глузду. Чому  мовчить Михайло Папієв?

Замість типового договору підприємцям 5 сектора пропонують укласти угоду на користування торговельним місцем, яка суперечить закону і здоровому глузду. Чому мовчить Михайло Папієв?

11.11.2013, 01:57

З'ясування стосунків між підприємцями 5 сектора і адміністрацією "Калинівського ринку" вступило у нову фазу. Адміністрація ринку не продовжує з підприємцями діючі договори, не укладає нових типових, натомість пропонує людям підписати Угоду, яка не відповідає закону і здоровому глузду.  

Підприємцям пропонують написати заяву на ім'я гендиректора ринку пана Руслана Сербінчука з проханням  виділити (!) торгове місце у 5 секторі згідно нового, затвердженого плану-схеми, а також укласти угоду на користування торговельним місцем. Заява також передбачає умову, що переміщувати торгові об'єкти буде сама адміністрація, підприємці отримають цю послугу безкоштовно. Одночасно підприємцям роздали на руки Угоду про надання в користування торговельного місця. Усе б нічого, якби її зміст не суперечив не тільки типовому договору, давно затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України, але й здоровому глузду. 

Увагу BukNews на цю обставину звернув колишній голова Держкомпідприємництва в Чернівецькій області Микола Малярчук, який на цій посаді чимало зробив для захисту прав саме підприємців "Калинівського ринку". Нині Микола Малярчук є головою Чернівецької обласної організації партії  "Громадянська позиція". 

Найбільше запитань у підприємців викликають положення угоди, в яких йдеться про дострокове припинення її дії. 

Про те, чому Чернівецька міська рада і керівництво Калинівського ринку порушує, як з'ясувалося, Постанову КМУ, а також здоровий глузд, регіональні ЗМІ написали чимало. Але чому в цій ситуації мовчить голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв зрозуміти складно. Адже як голова найвищого виконавчого органу влади в краї він зобов'язаний реагувати на порушення законодавства по 5 сектору в частині своїх повноважень. Зокрема, забезпечити укладення типових Договорів про надання торгових місць на ринках області відповідно до Постанови КМУ від 5 березня 2009 р. N 278 ( 278-2009-п )  (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 р. N 868). 

- Це розподіл сфер впливу, - має свою версію подій навколо 5 сектора народний депутат України Максим Бурбак.  - Ви не лізете до 5 сектора, бо там Продану треба щось зробити, ви не дивитеся до наших махінацій з газовими рахунками, а ми віддаємо вам власність, бо не знаємо, що з нею робити. Користуючись безголовістю влади в Чернівцях вони (обласна влада. - Buknews) забирають все собі. А людям, громадянм, від цього не буде ні холодно, ні жарко. Михайлішин обіцяв поставити питання про звільнення Маніліча з виконкому. Цього не було. Маніліч має бути у виконкомі, щоб бути в курсі, що ще є. За мовчазної згоди влади міста Чернівці, бо їм це нецікаво, пан Маніліч керує процесом, коли вся нерухомість має прейти з міської комунальної власності в обласну, - заявив Максим Бурбак. - Я впевнений, з подальшою зміною цільового призначення цих приміщень... Це дуже привабливі приміщення в самому старому центрі міста. Безголова влада в Чернівцях погодилася на це. 

Журналісти BukNews публікують проекти договорів, які адміністрація ринку намагається нав'язати підприємцям, а також проект Типового договору, затверджений постановою КМУ. Редакція готова оприлюднити позицію з цього питання всіх зацікавлених сторін. А саму публікацію вважає відкритим питанням до щотижневого понеділкового брифінгу голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це пряме порущення антимонопольного законодавства, бо монополіст не має права навязувати різним підприємцям різні умови договору. ВСІ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО МОТУЛЯКА НА МАЯКОВСЬКОГО,33.

avatar

Еміль Павлюк

11 листопада 2013 10:01