Замість традиційного недільного Віче у Чернівцях пройде Хресна хода

Замість традиційного недільного Віче у Чернівцях пройде Хресна хода

05.04.2014, 20:22

Замість традиційного недільного Віче , ЧОО "Майдан" запрошує всіх долучитися до Хресної ходи, зініційованою духовенством краю.

Початок ходи о 15 год. від Храму Успіння Пресвятої Богородиці ( УГКЦ), вул Руська, 28.

За бажанням мати з собою свічки.

Про це BukNews повідомили в ЧОО "Майдан". 

Довідка molbuk.ua: Уже багато років під час Великоднього посту організовують Хресну ходу вулицями міста, в якій беруть участь тисячі чернічан. Цьогоріч вирішили відслужити 14 стацій Хресної дороги, якою пройшов Ісус Христос, на Центральній площі, де колись стояла скульптура Богородиці. За словами отця Валерія Сиротюка, цю скульптуру хочуть відродити, оскільки вона символізувала любов, милосердя і прощення. А поки що під час Хресної ходи освятять місце під майбутній пам’ятник Богородиці. 

Торік у Хресній дорозі взяло участь понад чотири тисячі мешканців міста. Люди несли в руках запалені свічки, молилися і співали церковні пісні. Хресна хода пролягла від католицького костелу Воздвиження Чесного Хреста до церкви Успіння Пресвятої Богородиці – через площі Філармонії та Центральну, вулицями Бетховена, Худякова, О. Кобилянської, Челюскінців, Українською, Ломоносова. Було 14 стацій, які, згідно з Біблією, символізували зупинки Ісуса Христа на його шляху на Голгофу. Хрест несли молоді люди, матері, члени церковних громад, репресовані, працівники культури, освітяни, медики тощо. Богослужіння велося українською, польською, вірменською та російською мовами.

1