Замість охороняти Папієва з Гайничеру від народу, краще б внутрішні війська не дозволяли Чесанову займатися кнопкодавством

Замість охороняти Папієва з Гайничеру від народу, краще б внутрішні війська не дозволяли Чесанову займатися кнопкодавством

26.12.2012, 18:34

Так відповів на питання про випадки голосування депутатами Чернівецької міської ради за своїх відсутніх колег Олексій Каспрук. Голова фракції "Фронту змін" у міській раді розповів журналістам випадок, коли на вимогу опозиції секретар міської ради дав доручення оргвідділу вилучити картки відсутніх на сесії депутатів, які "голосують" без них. Частину карток працівники оргвідділу зібрали. Натомість депутат Чесанов демонстративно заховав дві картки до своїх кишень. "Ну, не буде ж працівниця оргвідділу, жінка, битися з депутатом і видирати у нього картки, - наголосив Олексій Каспрук. - Краще б з цим справилися бійці внутрішність військ".

Інтерес до правових засад діяльності охорони  будинку ОДА і облради в опозиції виник після вчорашнього інциденту під стінами сесійної зали. Тоді, нагадаємо, охорона не пускала до зали керівника комунального підприємства, питання про звільнення якого мали розглянути депутати. За словами Олексія Каспрука, згідно з чинним в країні законодавством приміщення ОДА та обласної ради не входять до переліку об'єктів, які мають охороняти внутрішні війська.

"Від кого охороняти? - риторично запитав керівник фракції "Фрону змін" в облраді Ярослав Курко. - Від власного народу? А як же тоді бути з статтею конституції, яка стверджує, що джерелом влади в країні є народ. Якщо таке відбуваться, то така влада є не народною, а антинародною. Але ж ще місять тому, під час виборів,  її представники стверджували, що будуть служити народу".

А щодо кнопкодавства у міській раді, то воно було, є буде. Особливо під час голосування за земельні питання. Адже за позитивне голосування з такого питання можна заробити на будівництво собі хати. Це засіб для вирішення своїх матеріальних питань, - впевнений Олексій Каспрук.

1