'Швидкість робіт не залежить від відео із дітьми': Соломку порадили, замість безвідповідально підбурювати людей, просто принести гарячого чаю будівельникам

"Швидкість робіт не залежить від відео із дітьми": Соломку порадили, замість безвідповідально підбурювати людей, просто принести гарячого чаю будівельникам

24.11.2021, 14:49

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що керівник Банилівської громади Василь Соломко (на основному фото"безвідповідально підбурює людей до емоційних кроків".

Так посадовець відреагував на пікети жителів Банилова, які вимагають відновити газопостачання в їхньому населеному пункті.

За словами Осачука, кошти на відновлення газопроводу "Джурів–Банилів" виділені, роботи тривають, а підрядна організація спільно з "Чернівцігазом" "якнайшвидше відновлюють постачання блакитного палива у повному об’ємі та з необхідним тиском".



"Голова громади безвідповідально підбурює людей до емоційних кроків, а міг би просто принести теплого чаю будівельникам. Швидкість робіт не залежить від того, чи будуть знімати відео із дітьми на дорозі", – написав Осачук на своїй сторінці у Facebook.

"За підтримки Президента України обласний бюджет отримав необхідні кошти. Прошу людей не ставати інструментом маніпуляцій, потрібно зовсім трохи терпіння", – додав голова ОДА.

Нагадаємо, сьогодні жителі Банилова пікетують Чернівецьку ОДА через відсутність газу. Як передає кореспондентка molbuk.ua з місця події, до пікетувальників, які від ранку перебувають під стінами "будинку з левами", вийшов Осачук.

Він намагався людям пояснити, що на відновлення газопроводу "Джурів–Банилів" необхідний ще певний час.

"Процес зварювання труби займає тиждень-два", – сказав Осачук.

Натомість жителі села освистали його, вигукуючи, що вони вже два роки очікують на відновлення газопостачання. Водночас люди почали вимагати у посадовця, щоб подачу газу відновили до першого грудня.

За словами Осачука, роботи з демонтажу пошкодженої труби має виконувати компанія "Чернівцігаз".

"Вчора у мене був керівник компанії Віктор Горда. Він сказав, що вони вже трубу купили, обробляють. Цей процес зварювання труби займає тиждень", — сказав Осачук.

"Тепло і газ гарантовані", – пообіцяв Осачук пікетувальникам. Після запитання людей: "Коли?", голова ОДА покинув сходи "будинку з левами" під вигуки учасників акції "Відставку!".

 У коментарі Суспільному керівник департаменту капбудівництва сказав, що наразі облдержадміністрація відповідає за річищерегулювальні роботи, їх виконує підрядник. Однак не можуть демонтувати пошкоджену газову трубу, адже це має зробити сертифікована компанія.

"За моєю інформацією, "Чернівцігаз" розпочне демонтаж не раніше цієї суботи", — сказав Гладюк.

Мітингувальники направились до адмінбудівлі "Чернівцігазу".

Джерело: molbuk.ua, Суспільне Буковини 

1