Залишок вільних коштів бюджету на нові об’єкти складає всього 40 мільйонів гривень

Залишок вільних коштів бюджету на нові об’єкти складає всього 40 мільйонів гривень

29.03.2017, 19:39

У четвер, 30 березня, відбудеться чергова сесія Чернівецької міськради, де заплановано розглянути більше 50-ти питань.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

Одне з найважливіших питань – це розподіл залишку бюджету за 2016 рік у розмірі 228 мільйонів гривень.

«Вони фактично розподілені. Там закладені кошти, за які вже депутати проголосували. Наприклад, виділення компенсації на придбання житла учасникам АТО – близько 40 мільйонів. Також закладені суми на зарплати бюджетникам. Також дійшли з депутатами консенсусу  до того, що треба закінчувати розпочаті об’єкти, в які вже вкладені міські кошти», – сказав міський голова.

Зокрема, заплановано виділити кошти на завершення реконструкції дитсадка на вул. Авангардній.

Також мер зосередив увагу на важливості фінансування місцевого аеропорту, який постійно розвивається, втім є декілька проблемних питань. «Перше, це закінчення світлосигнальної система. В старих цінах в неї було вкладено 12 мільйонів, а зараз треба вкласти ще 3 для того, щоб вона запрацювала повною мірою, інакше аеропорт втратить можливість працювати у нічний час», – сказав О. Каспрук.

 Також, необхідно продовжити будівництво злітно-посадкової смуги. На цю потребу держава готова виділити 75 мільйонів гривень. «Ми зробили ремонт смуги, але для того, щоб ми могли приймати літаки більшої ваги і відповідно, вартість квитків була б меншою, нам треба наростити полосу і продовжити її. Єдине, що нам треба закласти 3 мільйони гривень на виконання проектних робіт. Тобто, просити гроші у держави ми можемо тоді, коли у нас на руках буде проект реконструкції комплексу міжнародного аеропорту», – зауважив О. Каспрук.

Загалом залишок вільних коштів бюджету на нові об’єкти складає всього 40 мільйонів гривень. «Ці кошти варто спрямовувати, як на ремонт доріг так і на закупівлю тролейбусів», – зазначив міський голова.

Джерело: http://chv.tv/

1