“Закупівлі Чернівці” описали ймовірну схему, якою скористалися у Продана для отримання  перемоги у тендері “правильної” фірми.

“Закупівлі Чернівці” описали ймовірну схему, якою скористалися у Продана для отримання перемоги у тендері “правильної” фірми.

30.10.2018, 16:55

“Закупівлі Чернівці” оприлюднили чергові викриття про “прозорі”, “чесні” і “відкриті” договори департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради. Увагу експертів привернули 80 мільйонів гривень, виділені на реконструкцію проспекту Незалежності. 

“Роздавати мільйони “рідним” – легко, обходити або й скасувати відкриті торги – легко, робити селфі-стріми з ремонтів, на які втемну витрачені наші гроші, – легко. Це про департамент чесності і прозорості Чернівецької міської ради (або в народі департамент ЖКГ)”, – йдеться у дописі на сторінці компанії у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія, яку у Продана залучили до ремонту доріг, є фігурантом кримінального провадження – “Закупівлі Чернівці”

Як повідомили “Закупівлі Чернівці”, у жовтні департамент ЖКГ завершив всього лише один відкритий конкурс – капітальний ремонт вул. Канівської (від вул.Сторожинецької до вул.О.Кошового). При цьому, уклав договорів на суму більше 15 мільйонів гривень.

Перемогу здобуло уже відоме товариство “Компанія “Євродор”. Єдиним конкурентом виступила кампанія “Астрея 1”, яка вперше брала участь у відкритому тендері. Все інше компанія отримувала без конкурсу напряму від департаменту ЖКГ.

Втім, найбільше зацікавили 92,5 мільйона гривень, які отримала “Компанія “Євродор” від департаменту ЖКГ у жовтні.

“80 мільйонів з цих грошей піде на ремонт проспекту Незалежності. І тут, найцікавіше. Бо 80 мільйонів – то обов’язково відкритий конкурс. Ну як відкритий. Дивіться”, – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Продана у більшості випадків ремонту доріг оминули проведення тендерів та обрали підрядників з негативною історією (+думка Михайла Шморгуна)

“Закупівлі Чернівці” описали ймовірну схему, якою скористалися для отримання  перемоги у тендері “правильної” фірми.

“Змагались за цей шмат робіт ТОВ “Компанія “Євродор” зі своїм давнім конкурентом (чи другом), активним учасником торгів від Служби автодоріг Чернівецької області ТОВ “ПБС”. Той запропонував на 50 тисяч менше і програв. 19 жовтня департамент оголосив про намір укласти з ТОВ “Компанія Євродор” договір.

Зовсім випадково (наголошуємо, зовсім випадково!) за тиждень до розкриття пропозицій по цьому тендеру ТОВ “ПБС” отримує два договори без конкурсу на ремонти доріг на суму, не повірите 1, 499 млн. грн (нагадаємо, від 1,5 — відкриті торги, конкуренція)”, – йдеться у дописі.

Як відомо, до Вінницького апеляційного суду подано апеляційну заяву щодо оскарження рішення Чернівецького адмінсуду, який не хоче розглядати справу щодо скасування рішення про відмову від допорогів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З подачі Володимира Бешлея депутати "узаконили хабарчик за рахунок лохів, щоб дєнєжка, вільно ходила", - політолог

1