'Закриємо очі' на виконання графіків руху маршрутками, - Каспрук

"Закриємо очі" на виконання графіків руху маршрутками, - Каспрук

26.05.2020, 18:20

Олексій Каспрук, міський голова Чернівців:

"Найбільше, чого просять сьогодні чернівчани, ті,  які працюють, - це можливості доїхати на роботу і додому. Ми тролейбусними маршрутами не забезпечуємо ні Рошу, ні Калічанку, ні Клокучку, ні Садгору. Були різні пропозиції, як організувати в умовах карантину, в умовах накладених Кабінетом Міністрів обмежень, відповідну роботу і запуск громадського транспорту.

Це питання у нас вже декілька років загнане у глухий кут. На відміну від багатьох інших міст, ми так і не купили комунальні автобуси і, відповідно, не можемо впливати, як інші міста, на рух цих автобусів. Я говорив з різними перевізниками, які жалілися на пропозицію про те, що дозволяється працювати не всім маршрутам. Проблема у тому, що насправді криза торкнулася і перевізників. Вони декілька місяців простоювали, наскільки мені відомо, частина водіїв звільнилася. У цьому випадку до тих, кому ми дозволяємо працювати на цих маршрутах, перейдуть працювати ті водії, які сидять без роботи. Їм треба годувати сім’ї. І ті підприємства перевізників, яким ми не дозволяємо працювати, просто стануть банкрутами і не знайдуть водіїв на свої маршрути. Тому я вважаю, що треба дозволити спецперевезення всіма автобусним маршрутам Чернівців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка приватної перевізної фірми наполягає, що проїзд у чернівецьких маршрутках коштуватиме 10 гривень

Зрозуміло, що ми "закриємо очі" на виконання графіків руху. Перевізники мають зробити графіки руху зручні на сьогоднішній день. Єдине, на що ми не закриємо очі, – це на порушення постанови Кабміну, які стосуються дезінфекції, кількості пасажирів у транспорті та інші. Перевірятимуть дотримання вимог постанови Уряду Управління транспорту, Держпродспоживслужба та Департамент розвитку". 

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1