Закону 'Про освіту' не читали, а виступають проти

Закону "Про освіту" не читали, а виступають проти

13.09.2017, 21:23

Обласні депутати заявили про утиски нацменшин.

Натомість парламентарі запевняють, що подібні заяви - це політиканство, спроби збурити суспільство. В ухваленому Верховною Радою новому законі «Про освіту» норма про мову навчання відповідає Конституції України і Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

Починаючи з 1 вересня 2018 року, дошкільну і початкову освіту діти можуть отримувати мовою нацменшини, при цьому паралельно вивчаючи державну мову.

З 5-го класу діти навчатимуться державною мовою, а мову національної меншини вивчатимуть як окрему дисципліну. Якщо мова нацменшини відноситься до мов Європейського Союзу, то нею можливо викладання однієї або декількох дисциплін.

Для дітей, які зараз навчаються мовами нацменшин, передбачений перехідний період до 1 вересня 2020 року. Ці діти будуть здобувати середню освіту з поступовим збільшенням кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою, а з 2020 року мають перейти на навчання державною мовою.

Докладніше - на відео:

 

На другому відеоПід час позачергової сесії Чернівецької облради виникла суперечка між нардепом Максимом Бурбаком та депутатом облради від "Опозиційного блоку" Дмитром Павелом з приводу ймовірного подвійного громадянства останнього.

1