Заява ЧОО «Майдан» щодо політичних утисків  Олексія Коломійця

Заява ЧОО «Майдан» щодо політичних утисків Олексія Коломійця

20.01.2014, 16:43

10 січня цього року Коломійцю О.М., помічнику народного депутата Романа Ванзуряка, члену Ради Чернівецької міської організації Партії «УДАР В.Кличка», члену Штабу національного спротиву повідомлено про підозру нібито у скоєнні кримінального правопорушення – підбурювання осіб до захоплення приміщення Чернівецької міської ради 02 грудня 2013 року.

Заперечуючи факт будь-яких протиправних дій Коломійця О.М., ми,  учасники ГО «Майдан», відповідально заявляємо, що як саме кримінальне провадження, так і підготовка його арешту є політично мотивованими.

Політичне замовлення відслідковується як у діях групи депутатів міської ради, що подали заяву, так і у діях прокуратури, яка відкрила провадження на її підставі. Як член Ради Чернівецької міської організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», Коломієць О.М. бере активну участь у громадсько-політичному житті міста. Він неодноразово оприлюднював інформацію про обставини, що можуть свідчити про вчинення корупційних діянь посадовими особами виконавчого комітету та депутатами Чернівецької міської ради, представниками місцевих органів виконавчої влади і правоохоронних органів Чернівецької області. Це дозволяє припустити, що у згаданих осіб є достатні підстави для упередженого ставлення до Коломійця О.М. Таке ставлення виключає об’єктивність і належну обґрунтованість їх дій та рішень, йде у розріз із загальними засадами кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться: верховенство права, законність, рівність перед законом і судом тощо.

Зазначимо, що кримінальне провадження щодо подій 2 грудня 2013 року підлягало закриттю протягом десяти днів з дня набрання чинності Законом України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», тобто з 26 грудня 2013 року. Цей Закон влада категорично відмовляється виконувати, оскільки, як відомо, він, нібито, не поширюється на співробітників спецпідрозділів МВС, які били людей на Майдані та високопосадовців, які віддавали відповідний наказ. На даний час повноваженнями щодо закриття кримінального провадження, у зв’язку із набранням чинності вказаним Законом, володіє прокуратура, зокрема, для цієї правоохоронної структури зазначимо, що це - стаття 284 КПК України. Однак, станом на цей час, жодних рішень прокуратурою з цього приводу не прийнято.

 Отже, ми закликаємо представників правоохоронних органів і суд відмовитись виконувати злочинне замовлення влади і утриматись від незаконних дій, закрити кримінальне провадження проти Олексія Коломійця і припинити тиск на учасників Майдану.

 

Ухвалено Радою ЧОО «Майдан».

 20 січня 2014 року, м.Чернівці

1


КОМЕНТАРІ (3)

У наших оппозиционеров сложилось мнение, что все, что делается ими есть демократично и единственно правильно, даже если это идёт вразрез с действующим законодательством, а то, что делает власть - это недемократично и идёт против интересов Украины. Должен заметить, что это ошибочное мнение. Демократия - не есть вседозволенность. Кто может дать четкий ответ, в чем проявляется демократизм оппозиционных лидеров? 

avatar

Бухгалтер

20 січня 2014 16:33

А с каких пор правоохранительные органы и суды руководствуются в своей деятельности призывами общественных организаций, а не нормами права?

avatar

Поплавский

20 січня 2014 18:54

Цей Коломієць чистої води провокатор! Треба відповідати за свої дії, і якщо хочеш революції, то роби її своїми, а не чужими руками. Ударівці і Батьківщина скомпрометували себе дружбою з націоналістами. ПРОСРАЛИ ВСЕ!!!

avatar

Революйіонер

20 січня 2014 19:41