Заява Чернівецької обласної організації партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка щодо ситуації на Буковині

Заява Чернівецької обласної організації партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка щодо ситуації на Буковині

29.07.2014, 13:19

Заява Чернівецької обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» щодо ситуації на Буковині у зв`язку з мобілізацією, блокуванням доріг та проявами сепаратизму на Буковині

 Чернівецька обласна організація ПП «Громадянська позиція» вимагає від органів крайової виконавчої влади та органів місцевого самоврядування максимально забезпечити  стабільність та порядок на території області.  

Слід відзначити, що час від прийняття Закону, що до третьої хвилі мобілізації, серед населення не було проведено роз’яснювальної роботи. Особливо це стосується працівників військкоматів, що на протязі останніх років не виконували роботи по обліку призовників та звільнених в запас. Поширюються чутки про те, що в районах області голови місцевих рад, отримали завдання про складання списків кого призивати чи не призивати та вибірковість призовного процесу.  

Саме на хвилі непоінформованості та непрофесійності, в т.ч. спецслужб, у області прокотилася хвиля протестів та блокування доріг. І, якщо в Сокирянському, Кіцманському, Вижницькому, Хотинському районах були вимоги до справедливості та прозорості у питаннях мобілізації, то в Новоселицькому районі, зокрема в с. Боянах перекриття супроводжувались закликами до сепаратизму. Призивами не пропускати через територію села українців та прямими погрозами громадянам України. При цьому підбурювачі прямо заявляли, що вони громадяни Румунії, але на роз’яснення, що сусідня нам держава є дружньою та підтримує Україну в просуванні до Євроінтеграції та засуджує агресію з боку Росії, відверталися та уникали подальшого спілкування. Це є підтвердженням їх служби агресору. Питання ж полягає лише в тому, чому СБУ не припиняє ворожу діяльність таких людей на Буковині, а Румунія не позбавить їх свого громадянства?

Окремі сільські голови Герцаївського  району закликають мешканців сіл до спротиву мобілізації та виходити на перекриття доріг. Багато «поглядів» цих людей звернено до діяльності священників МП. Бездіяльність місцевих органів УМВС не витримує ніякої критики, а якщо вірити словам, що деякі міліціонери в званні офіцерів вимагали від жертв перекриття доріг «разговаривать на румынском или русском», то це вже відверто донбаський сценарій.

Чи може наша місцева влада не тільки писати заяви, а забезпечити конституційний порядок в області, забезпечити мир та спокій, та не допустити розбрату між мирними громадянами краю?

Переконані, що зможе, якщо не буде сидіти в кабінетах, спілкуватися через ЗМІ та соцмережі. Для прикладу, разом з нашою машиною в п’ятницю вечором польовими дорогами Грозинців їхала міліцейська автівка, а на місцях блокування не було жодного міліціонера, депутата, чиновника, що дав Присягу українському народові.

      Одночасно хочемо проінформувати, що схема мобілізації передбачає, як мінімум півтора місячний період спеціальної підготовки призваних громадян. Зі слів учасників АТО, наших земляків, найімовірніше, їхня участь в бойових діях не знадобиться. Тож кому і чому вигідна така ситуація в області?

Чи мають право сьогоднішні учасники АТО на відпочинок та поступову ротацію?  Звичайно, що так! Серед них українці, росіяни, румуни. Крім того, що наші земляки герої, вони проти залучення необстріляних вояків до боїв з терористами на сході України. Просять ефективного та безпечного планування операції, сучасного озброєння та соціальних гарантій для сімей вояків, що воюють, поранених та загиблих.

Для нас незрозуміла позиція центральної та місцевої влади, які розглядають український народ у війні з агресором через чорно-білу призму. Не може половина українців воювати, знаходитись під вогнем ворога між життям і смертю, а інша влаштовувати святкові феєрверки.

Вважаємо, що всі ми і влада повинні розділити відповідальність за долю країни та жорстко діяти проти ворога, як зовнішнього, так і внутрішнього, який, нажаль, знаходиться і серед нас.

Фото molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

А Вам, шановний, уже 60? Як ні , то замість розводити бла-бла вперед, власним прикладом, як кажуть,

avatar

Малярчуку

29 липня 2014 10:30

позорник малЬЬЬЯЯЯрчук проснувся і тре попіаритисє перед виборами

ГАНЬБА!!!

avatar

шшш,Чернівці

29 липня 2014 10:48

Досить свистіти, політикане дрібненький. Показав вже себе ніяким працівником на цілому ряді посад, а тепер вирішив "погавкати" ні про що. Прапорщиком був і ним залишився.

avatar

Вонцьо

29 липня 2014 18:26