У мерії кажуть, що опозиція посіяла безпідставну паніку на 'Калинці' (+фото)

У мерії кажуть, що опозиція посіяла безпідставну паніку на "Калинці" (+фото)

28.06.2013, 22:04

Сильні дощі викликали підйом рівня води у річці Потіт, що позаду 5-го торгового сектору. Вода досягла критичного рівня і після цього пішла на спад. Зараз загрози підтоплення частини сектору з ковровими виробами немає. Вище за течією цієї ріки, у селі Задубрівка Заставнівського району, на цю годину вода вже впала на 15-20 сантиметрів, очікується подальший спад води. Жодний контейнер у 5-му торговому секторі підтоплений не був.

Про це повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради.

На жаль, укотре доводиться констатувати, що деякі опозиційні політики, які приїхали на ринок, замість того щоб заспокоїти людей, спираючись на офіційну інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій, своїми нічим необгрунтованими заявами і повідомленнями посіяли серед підприємців справжню паніку. Люди почали вивозити товар. Ці повідомлення підхопили електронні засоби масової інформації, лише погіршивши ситуацію. Більше того - почала з’являтись інформація, що від річки Прут до першого ряду «Калинівського ринку» залишилось півметра.

 Як повідомили в прес-службі Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, Прут зараз перебуває на рівні 85 сантиметрів, а загроза підтоплення починається тоді, коли річка досягає позначки в 4 метри. Тож насправді загроз підтоплення «Калинки» з боку річки Прут наразі не існує.

1