'Загалом украли понад 35 тисяч гривень': на Сокирянщині пограбували дві російських церкви

"Загалом украли понад 35 тисяч гривень": на Сокирянщині пограбували дві російських церкви

12.04.2021, 13:02

Два храму Сокирянського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви пограбовані в ніч на 8 квітня 2021 року. Як повідомляє прес-служба єпархії, загалом із храмів викрадено понад 35 тисяч гривень.

«Сценарій пограбування був однаковий: зловмисники проникли до храмів, зламавши замки входу в пономарки, далі зламали сейфи і почистили ящики для збору пожертвувань, які стояли в середині храму», - сказано в повідомленні.

З храму святителя Миколи Чудотворця с. Коболчин викрадено понад 30 тисяч гривень - на ці гроші громада збиралася встановити поклінний хрест на кладовищі.

З храму Собору святого Архістратига Божого Михаїла с. Сербичани викрадено близько 5 тисяч гривень - їх збирали на ремонт сходів та фарбування старої церкви.

«Просимо всіх небайдужих помолитися, щоб Господь подав розуму злодіям перестати грішити проти Бога. Також звертаємося до всіх парафіях нашої єпархії, знайти варіанти для кращого зберігання парафіяльних грошей », - сказано в повідомленні.

В єпархії нагадують, що місяць тому, в ніч на 7 березня, невідомі намагалися пограбувати два храми в Хотинському благочинні. У грудні 2020 року через Георгіївського храму с. Чепоноси було викрадено понад 50 тисяч гривень.

На зображенні може бути: Шкіряний виріб з подвійним швом

1