Забродський не стане депутатом Чернівецької міської ради 3 серпня, а вирушить в зону АТО

Забродський не стане депутатом Чернівецької міської ради 3 серпня, а вирушить в зону АТО

01.08.2014, 20:38

3 серпня в Чернівцях не відбудуться проміжні вибори до Чернівецької міської ради у 17 мажоритарному виборчому окрузі, на якому в 2010 році було обрано вже міського голову Олексія Каспрука.

 Cтаном на 1 серпня 2014 року фінансування проміжних виборів до Чернівецької міської ради, що були призначені на 3 серпня, відсутнє. Питання щодо виділення коштів на виборчий процес заплановане до розгляду на сесії міської ради аж 28 серпня (відповідний проект рішення зареєстрований і оприлюднений на сайті Чернівецької міської ради http://city.cv.ua/portal/f/mrp/ses2014053-02.doc). Згідно з інформацією Чернівецької міської територіальної виборчої комісії (ЧМТВК), у зв'язку з відсутністю фінансування комісія не планує організовувати голосування 3 серпня.

 ОПОРА відслідковувала ситуацію з проміжними виборами до Чернівецької міської ради від моменту їх оголошення і неодноразово наголошувала на необхідності дотримання виборчих процедур. Про перебіг подій можна прочитати на сайті Чернівецького представництва ОПОРИ http://oporacv.org/

 Тим часом в Чернівецькій МТВК відбулася зміна керівництва. Так, відповідно до додатку 5 до постанови Центральної виборчої комісії від 29 липня 2014 року https://app.box.com/s/5tz4yca2b7s7z5mpmpwf, повноваження голови комісії Генріети Баранової припинено. ЦВК постановила призначити головою комісії члена цієї комісії Валентину Фесенко (від місцевої організації Комуністичної партії України).

 Нагадаємо, 21 липня 2014 року відбулося засідання Чернівецької міської територіальної виборчої комісії (ЧМТВК), на якій комісія зареєструвала кандидатом на проміжних виборах до Чернівецької міської ради місцевого політика Василя Забродського http://oporacv.org/na-promizhnyh-vyborah-do-chernivetskoji-miskoji-rady-zarejestrovano-jedynoho-kandydata/. Він був єдиним зареєстрованим кандидатом на довиборах і добився цього через суд. Згодом Василь Забродський звернувся до Чернівецького окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати Чернівецьку міську раду в порядку визначеному чинним законодавством здійснити фінансування витрат, пов’язаних з виборами. 25 липня суд відмовив кандидату. Апеляцію Василь Забродський теж програв.

 Детальніше:

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Григорій Сорочан, тел.: +380636286772, g.sorochan(at)opora.org.ua

Василь Забродський вирушає в зону АТО добровольцем. Він стане позаштатним працівником прес-служби батальйону «Київ-2».

Одіозний чернівецький громадський діяч, екс-депутат міської ради Василь Забродський вирушає добровольцем у зону АТО у складі батальйону «Киів-2». Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

«Вперед на схід! Сьогодні вночі виїжджаю в зону АТО у складі батальйону «Киів-2»!, - написав Забродський.

Щоправда зброю у руках він не триматиме, працюватиме у позаштатній прес-службі.

Екс-депутат також написав, що йому вже 48 років, а тому потрапити на фронт добровольцем було непросто.

«Думка виїхати в зону АТО і повоювати з'явилась у мене ще на початку червня. Я навіть «запрошував» із собою ще двох «колег». Але кум і його дружбан виявились чмошниками, і поїхати втрьох, бойовим відділенням, не вийшло. А до військкомату я пішов 23 червня, після поховання загиблих в АТО чернівчан. Там мені повідомили, що я вже застарий для ЗСУ, і в свої 48 хіба можу в батальйони добровольцем. Ото і записався в резерв «Донбасу», «Айдару», і ще цілої низки батальйонів. Час ішов, війна тривала, а мене ніхто нікуди не викликав. Чергового понеділка почав обдзвонювати батальйонних зв'язкових і вимагати пояснень, чому не запрошують. Повторно почув, що 48-річний телефоніст без досвіду бойових дій нікому не потрібен. Вже було геть віру втратив, що повоювати вдасться, як в «Донбасі» оголосили, що є потреба в «тачанках» - авто-пікап, на якому можна було б встановити кулемет. І головне: при наданні такої тачанки - водія беруть в батальйон. А далі вже було все простіше. Домовився про доставку з-за кордону авто і чекав. Думаю, європейський фермер навіть гадки не мав, що його 20-річний фольксваген стане в пригоді в зоні АТО в Україні! Авто пригнали зі Швеції. Дочекався. А вже не беруть у «Донбас». Кажуть - досить. Почав писати через ФБ в інші батальйони. У відповідь - та ж тиша. Ну все, думаю. Купа заліза пропаде і я не повоюю. Але ні. На те я і Забродський, щоб не здаватись. Далі - невеличка переписка з давнім товаришем Андрієм Цаплієнко, і я У СПРАВІ. Батальйон «Київ-2», - розповів Василь Забродський.

promin.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (9)

Иди домой.

avatar

Своему

01 серпня 2014 18:02

ИДИ ДОМОЙ,ИДИ ДОМОЙ.

avatar

Ещё раз

01 серпня 2014 20:06

На кожну жопу знаходиться ... з вінтом. Це стосується і Забродського і його кураторів, у однієї з них він нещодавно брав інтервю.

Ніхто з здоровомислячих, в цей складний час для країни не наважиться  відірвати з бюджету міста сто тисяч гривень через чіюсь забаганку. 

Ще одне дивує компартії де факто вже немає а керівником виборчкому призначають комуняку.

avatar

ммм

01 серпня 2014 22:58

Хай Оксана Продан проводить вибори за своі гроші і у себе на кухні!  Маэ вже двох Василів:-)   ій третього захотілось:-) :-) :-) :-) 

avatar

бейрут

03 серпня 2014 16:43

avatar

Фанатам секты святого каспрука

03 серпня 2014 20:53

Передайте дебилу Каспруку , что выборы стоят 38 тысяч, а не 110. 

avatar

03 серпня 2014 20:54

Вартісьть виборів визначає виборча комісія.

avatar

Дибілу 20:54

05 серпня 2014 12:17

Комісія подала розрахунок 38 тисяч

avatar

Комісія

05 серпня 2014 16:20

Комісія подала розрахунок 38 тисяч

avatar

Комісія

05 серпня 2014 16:20