За відбиту голову Емінеску, на погруддя якого не до кінця оформили документи, покарали як за дрібне хуліганство (+відео)

За відбиту голову Емінеску, на погруддя якого не до кінця оформили документи, покарали як за дрібне хуліганство (+відео)

24.07.2013, 19:25

- Ми не будемо зараз торкатися правомірності встановлення пам’ятника Емінеску в Глибоці. Тому що в правовому аспекті  там  не до кінця оформлені всі документи, - сказав начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов. Журналіст газети «Зоріле Буковиней» попросила керівника буковинської міліції  розповісти про те, як покарали людей, що пошкодили погруддя в самий переддень його відкриття. – Міліція буде констатувати лише той факт, що безпосередньо перед відкриттям цього пам’ятника вандали його зруйнували. Міліцією було вжито заходів, встановлено особи п’ятьох мешканців цього району, речовий  доказ був знайдений. В результаті роботи з ними було встановлено, що хлопці банально вжили спиртні напої і потім  здійснили дрібне хуліганство. Злочин було внесено до єдиного реєстру, проведено перевірку. Ознак кримінального злочину в їхніх діях не встановили, однак в їхніх діях були ознаки порушення адміністративного законодавства. І відповідно до його норм вони були притягнуті до адмінвідповідальності.

Раніше ми повідомляли: На Буковині скоєно акт політичного вандалізму: невідомі відбили і вкрали голову румунського класика Міхая Емінеску

Губернатор Буковини викрив змову "лідерів цілком відомих політичних сил країни та найближчого зарубіжжя" проти євроінтегратора Януковича

Відірваною головою Емінеску влада відволікає увагу людей від власних провалів, - Іван Мунтян (+відео)

Бурбак вимагає, щоб Папієв відповів за Емінеску

1