За три роки зволікання зі створенням ОТГ Кельменеччина недоотримала майже 100 млн гривень: Бурбак запитує, хто за це відповість?

За три роки зволікання зі створенням ОТГ Кельменеччина недоотримала майже 100 млн гривень: Бурбак запитує, хто за це відповість?

14.06.2018, 12:48

Сьогодні у Кельменцях надзвичайна подія-проходять публічні дебати «Навіщо громадам об’єднуватись».

- Такі публічні дискусії дуже були потрібні 3 роки назад, - таку думку висловив народний депутат України Максим Бурбак- Тепер слід було б змінити назву: "Чому громади зволікають з об’єднанням?" !!! Показово, що саме в Кельменцях, адже це єдиний район Чернівецької області де не створено жодної об'єднаної громади.

Під час виступу народний депутат України Максим Бурбак нагадав, що 1 квітня 2014 року саме урядом Прем`єр-міністра Арсенія Яценюка було прийнято рішення про старт реформи з децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад. 4 роки минуло. Хтось попереду цього процесу та вже відчув позитив та державну підтримку після прийнятого рішення про об’єднання, а хтось ще пасе задніх та лише шукає причин, щоб уникнути змін.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОТГ утворені на базі районних центрів є найбільш фінансово незалежними: аналіз бюджетів буковинських ОТГ за 5 місяців

Народний депутат України Максим Бурбак повідомив присутнім, що Кельменецький район за три роки розкачуваня та зволікання з реформуванням недоотримав майже 100 млн гривень.

- Хто за це відповідатиме? Чому люди стали заручниками місцевого політиканства? - розповів Максим Бурбак. - Говорив часом неприємну, але гірку правду. Всі говорять про додаткові повноваження та кошти, натомість забувають про відповідальність. Окремо зупинився на питанні землі та несплати податків за її використання до місцевих бюджетів. 

- Але переконаний, що дана дискусія буде додатковим поштовхом Кельменецькому району для імплементації реформи. Децентралізація влади та об’єднання громад - майбутнє нашої держави. І цю реформу вже не спинити!!!

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Гостюк і Бурбак солодка парочка. І пристосуванка-грантожерка Татарчук недалече від них. Як на мене в першому ряду мали б сидіти обласні депутати Мотуляк і Бортич.

avatar

Петро

14 червня 2018 16:14