За три дні до прем'єри у театрі зберігають інтригу щодо того, хто гратиме дурня Стецька у 'Сватанні на Гончарівці'

За три дні до прем'єри у театрі зберігають інтригу щодо того, хто гратиме дурня Стецька у "Сватанні на Гончарівці"

21.04.2015, 20:04

Актори Анна Моргунова і Олексій Надкерничний розповіли  про особливості своєї роботи у новій постановці «Сватання на Гончарівці».

25-26 квітня буковинці побачать прем’єру вистави "Сватання на Гончарівці"  за однойменним твором Григорія Квітки-Основ’яненка. Режисер-постановник – Віталій Денисенко. 

Цю історію люблять усі українці. Красуню Уляну (актриса Анна Моргунова) віддають за дурня Стецька, але її серце належить кріпаку Олексію (актор Олексій Надкерничний).

Хто гратиме роль Стецька в театрі поки не розголошують. Радять дочекатися до прем’єри. 

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

Тим часом актори, які виконують головні ролі,  розповіли журналістам про складнощі, з якими довелося зіткнутися під час створення образів Уляни й Олексія.

Актриса Анна Моргунова каже, що особисто їй найскладніше було працювати  над вокальними партіями.  Адже постановка музична зі складними вокальними завданнями, які слід було вирішити. У цьому актрисі неабияк допомогла хормейстер Оксана Первова-Рошка.

Водночас робота над образом, навпаки, видалася дуже цікавою. Хоча інколи доводиться чути: та що там грати, якусь наївну сільську дівчину. Власне в цьому якраз й полягає трудність. Бо ця простота - показна.

-  Працювати над образом Уляни було неймовірно цікаво. Хоча спочатку здавалося, та що там грати, - щиро зізнається актриса. – Насправді, коли заглиблюєшся в образ, намагаєшся досягнути того, щоб все було правдиво, чесно - перед собою і глядачем -  розумієш: треба вкласти багато труда. З роками ми втрачаємо ту наївність, яка притаманна  моїй героїні. Тому її треба було знову відшукати у собі, заново відкрити і розкрити цю безпосередність. Щоб глядач повірив у те, що бачить на сцені. Тут є над чим працювати, - переконана Анна Моргунова. 

 Актора Олексія Надкерничного його сценічний герой також приваблює. А класичний твір він трактує ширше.

 - Матеріал – цікавий. Вокально справді неймовірно складний. Ми наполегливо працювали, тому що часу було мало. Але результат, переконаний, того вартий, - запевняє Олексій Надкерничний. - Зараз так само, як у минулого, батьки не надто поспішають одружувати власних дітей  з  бідними претендентами, шукають користь у багатстві, - каже актор. – Це сучасна проблема. Можливо, після перегляду нашої вистави, хтось по-новому побачить цю ситуацію.  Що трапляється, коли заради грошей батьки одружують своїх дітей  з нелюбами.

1