За результатами ЗНО традиційно лідирують Київ і Львів. На Буковині теж традиційно найнижчі результати з української

За результатами ЗНО традиційно лідирують Київ і Львів. На Буковині теж традиційно найнижчі результати з української

14.08.2017, 18:29

Відбулась прес-конференція директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія та його заступника Валерія Бойка, на який було підбито підсумки проведення зовнішнього оцінювання в 2017 році.

Частка учасників, які отримали високі результати тестування є найбільшою в Києві та Львівській області

Випускники міських загальноосвітніх навчальних закладів з усіх навчальних предметів, обраних для складання ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання, здебільшого демонструють достатній та високий рівні навчальних досягнень. Про це під час прес-конференції, присвяченій підсумкам цьогорічного проведення тестування випусків шкіл, сказав директор УЦОЯО Вадим Карандій.

За його словами, кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів демонструють випускники шкіл 2017 року, трохи нижчі – випускники минулих років, а найнижчі результати ЗНО мають випускники професійно-технічних навчальних закладів, спеціальних шкіл, коледжів, вечірніх шкіл тощо.

Також, за його інформацією, найбільше учасників, які з української мови за результатами ДПА мають достатній і високий рівні навчальних досягнень, зафіксовано в Києві та Львівській області. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів столиці та Львівської області також лідирують за результатами ДПА з історії України і математики.

Найнижчі результати з української отримали випускники з Чернівецької, Закарпатської, Херсонської та Рівненської областей.

«У регіональному розрізі результати зовнішнього незалежного оцінювання корелюють з результатами ДПА. Частка учасників, які отримали результати зовнішнього незалежного оцінювання від 160 до 200 балів з української мови і літератури, історії України, математики, англійської мови і біології також є найбільшою в м. Києві та Львівській області», – повідомив Вадим Карандій.

Торік Київ і Львівщина так само лідирували за результатами тестування.

Директор УЦОЯО Вадим Карандій також розповів, що існує розрив між результатами випускників із міст і сіл. Високий рівень досягнень, за його словами, показали 28% містян, 18% випускників селищ міського типу і лише 8% учнів сільських шкіл.

Джерело: http://osvita.ua та http://www.bbc.com/

1