За поданням Івана Рибака Кабмін виділив чергові кошти на реконструкцію соціальних об’єктів Сторожинецького, Путильського, Вижницького та Кіцманського районів (+перелік)

За поданням Івана Рибака Кабмін виділив чергові кошти на реконструкцію соціальних об’єктів Сторожинецького, Путильського, Вижницького та Кіцманського районів (+перелік)

03.07.2018, 16:32

Гарні новини для мешканців Сторожинецького, Путильського,  Вижницького та Кіцманського районів Чернівецької області. За поданням народного депутата України Івана Рибака Кабінет Міністрів України виділив чергові кошти на реконструкцію соціальних об’єктів його виборчого округу №202.

Зокрема, у Сторожинецькому районі гроші будуть спрямовані на капітальний ремонт ясла-садка "Берізка" у с. Буденець, на заміну вікон та дверей у Нижньопетровецькій школі №2 та Старобросковецькому НВК. Діти мають навчатися у теплих і сучасних класах. 

Крім цього, вдалося привернути увагу Уряду до потреб Сторожинецької міської ОТГ, а саме до утеплення фасаду, заміни водостічних труб, а також придбання ігрових споруд та спортивного інвентарю для дитячого майданчику у Комарівському ясла-садку "Колосок". 

Також на виділені кошти громада зможе придбати комп’ютерне, мультимедійне обладнання для Панківського НВК, Сторожинецької районної гімназії та амбулаторій загальної практики сімейної медецини населених пунктів, що входять до складу об'єднаної територіальної громади. У Красноїльській ОТГ цього разу будуть замінені вікна та двері у сільському клубі с. Стара Красношора.

В зоні уваги і Путильщина. Тут гроші будуть спрямовані на реконструкцію стадіону "Карпати" ім. Андрія Гусіна. Він є візитівкою району, адже крім спортивних змагань, тут відбуваються колоритні традиційні заходи, зокрема, відомий на всю Україну фестиваль "Полонинська ватра". Крім цього, планується придбання спортивного інвентарю для Дихтинецького ясла-садка та меблів для Розтоківської школи І-ІІІ ступенів. 

У Конятинській ОТГ будуть придбані комп’ютери для Яблуницької школи І-ІІ ступенів, меблі і шкільне обладнання для Конятинської та Самаківської шкіл, а також для Довгопільського ясла-садочка.

У Селятинській ОТГ планується придбати сучасне обладнання для дитячого ігрового майданчика Плосківського ясла-садка та нових меблів для Селятинської школи. Окремо будуть замінені вікна та двері у Мариничівському НВК "Родина", що входить до складу Усть-Путильської ОТГ.

- Не менше я переймаюся і Вижниччиною, - розповів Іван Рибак. -  У цьому районі заплановано замінити вікна та двері у Великівському сільському клубі, а також придбати спортивний інвентар для Коритненської школи. 

Щодо потреб Вижницької ОТГ, то тут гроші будуть спрямовані на капітальний ремонт Будинку художника у Вижниці, а також системи освітлення спортивного залу у Вижницькій гімназії. Крім цього, громада зможе придбати обладнання для установ соціально-культурної сфери Вижницької міської ради, а також мультимедійне обладнання для Кибацької школи, меблі для Іспаської та Чорногузівської шкіл, меблі і шкільне обладнання для Іспаського НВК.

Для Кіцманського району теж добрі новини. Передбачені кошти на проведення капітального ремонту покрівлі Верхньостанівецького ДНЗ, приміщень у Драчинецькому опорному закладі загальної середньої освіти, спортивного майданчика Реваківського ЗНЗ. Це стосується і спортивної споруди у селищі Неполоківці, а також приміщень басейну та роздягалень у Шипинському ЗНЗ. 

Крім цього, буде придбане обладнання для дитячого ігрового майданчика у селі Діброва, меблі для Іванківського, Неполоковецького, Оршовецького загальноосвітніх навчальних закладів. А також закуплено комп’ютери для амбулаторій загальної практики сімейної медецини у районі. У Кіцманській міській ОТГ кошти будуть спрямовані на придбання меблів для Давидівського ЗНЗ.

- Головне, щоб тепер кошти на місцях були використані по-господарськи та за призначенням. А я продовжу працювати в інтересах своїх виборців, - пообіцяв народний депутат України Іван Рибак. 

1