За період карантину на Буковині добрали понад пів тисячі держслужбовців, але вже відзавтра відновлюються конкурси при вступі на державну службу

За період карантину на Буковині добрали понад пів тисячі держслужбовців, але вже відзавтра відновлюються конкурси при вступі на державну службу

05.03.2021, 15:04
Завтра відновлюються конкурси при вступі на державну службу
 
Із завтрашнього дня, 6 березня 2021 року, в Україні будуть відновлені конкурси на посади державної служби.  Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» № 1285-ІХ був прийнятий 23 лютого 2021 року та опублікований 5 березня 2021 року.
 
Про це BukNews повідомили у Міжрегіональному управлінні НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях.
 
Проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу було тимчасово зупинено в квітні минулого року у зв’язку із встановленням карантину. Відтоді вакантні посади державної служби заповнювались шляхом добору осіб, з якими укладався контракт на проходження державної служби на період дії карантину. Загалом за цей час в Україні було оголошено більше 25 з половиною тисяч доборів, в Чернівецькій області їх було більше п’ятисот.  
 
Законом про відновлення конкурсів, який набуває чинності завтра, передбачено, що конкурси на посади, на які були призначені особи за добором, оголошуються протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом. Конкурси повинні бути оголошені відповідно до черговості укладення контрактів.
 
Контракти про проходження державної служби, укладені на період дії карантину, діятимуть не більше дев’яти місяців або до призначення на посаду за результатами конкурсу.
 
Законом також передбачено, що вже оголошені добори на вакантні посади державної служби, рішення за результатами яких не оприлюднені, скасовуються. Так само скасовуються результати добору, якщо на день набрання чинності законом не прийнято рішення про призначення особи на посаду.
1