За матеріалами управління СБУ в Чернівецькій області  суд дав вісім років 'прес-секретарю 'днр'

За матеріалами управління СБУ в Чернівецькій області суд дав вісім років "прес-секретарю "днр"

25.05.2018, 16:21

За матеріалами Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Шевченківський районний суд міста Чернівців заочно засудив "прес-секретаря ДНР" до 8 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляється у вироку суду, розміщеному на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

"Обвинувачена особа з середини 2014 року на території м. Донецьк вступила до лав терористичної організації "Донецька народна республіка", в якій займає посаду директора т.зв. "Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю "адміністрації голови ДНР". При цьому чоловік здійснює керівництво інформаційними ресурсами та засобами масової інформації, що перебувають на тимчасово непідконтрольних окремих районах Донецької області", –  зазначається у рішенні суду.

Незважаючи на надіслані повідомлення про підозру та повістки про виклик й опублікування їх у встановленому порядку, особа не з’явилась до суду. Тому розгляд справи відбувався без присутності обвинуваченого.

Також у рішенні суду йдеться про те, що учасники вказаної терористичної організації з моменту її створення систематично вчиняли на території України терористичні акти, здійснювали залякування населення, вбивства громадян, захоплення адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування України, вчиняли інші тяжкі й особливо тяжкі злочини, що призводило до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

Одним із основних завдань цієї організації є зміна меж території та державного кордону України шляхом відокремлення території Донецької області від України.

Проаналізувавши наведені докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченої особи підтвердилась під час судового слідства.

"Визнати обвинувачену особу винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 ч.1 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації та призначити їй покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна без конфіскації житла", – йдеться в опублікованому вироку суду.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2467062-sud-u-cernivcah-dav-visim-rokiv-pressekretaru-dnr.html

1