За кількістю хворих на COVID-19 Чернівці мали б бути у червоній зоні, – міський голова Каспрук

За кількістю хворих на COVID-19 Чернівці мали б бути у червоній зоні, – міський голова Каспрук

07.10.2020, 18:53

Поділ країни на карантинні зони потрібен, але рішення повинні приймати місцеві органи самоврядування

Наразі кількість хворих на коронавірус у Чернівцях в 2,5 рази більша від показників квітня-травня цього року. Тому місто має бути у "червоній зоні".

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.  

 Міський голова Чернівців зауважив, що формально сьогодні у місті запроваджена помаранчева зона карантину, але реально по кількості захворілих коронавірусом – червона.  

"Зараз ми у 2,5 рази перевищили показники квітня-травня цього року. Тому, якщо по-чесному, має бути червона зона, я думаю", – сказав мер Чернівців.

Разом з тим Олексій Каспрук зауважив, що поділ країни на карантинні зони потрібен, але рішення про роботу в тому чи іншому режимі повинні приймати у першу чергу місцеві органи самоврядування.

"Фактично, коли у нас була "червона зона", міська влада, так, як і влада інших певних міст Західної України, відмовилася виконувати ці рішення", – нагадав чиновник.

Водночас Олексій Каспрук додав, що непідпорядкування місцевої влади центральній у питаннях боротьби з коронавірусом у першу чергу пов’язане з тим, що із самого початку пандемії центральна влада "не чула місцеву громаду". 

Як повідомляли, за останню добу в Україні було підтверджено 4 753 нових випадки захворювання на коронавірус, 77 людей померли, 2 569 осіб подолали хворобу. Загалом від COVID-19 вже померло 4 597 осіб, одужало - 105 970.

Також раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на цьому тижні Україна може перетнути позначку в 5 тисяч нових випадків коронавірусу за добу. Водночас він спрогнозував, що кількість хворих буде і надалі стрімко зростати, і закликав громадян "переглянути своє ставлення до коронавірусних правил".

Джерело: https://zik.ua/news/ludyna/za_kilkistiu_khvorykh_na_covid_19_chernivtsi_maly_b_buty_u_chervonii_zoni__miskyi_holova_oleksii_kaspruk_983023

1