На Вижниччині  за кілька днів до Великодня браконьєри вбили козулю та оленя

На Вижниччині за кілька днів до Великодня браконьєри вбили козулю та оленя

10.04.2015, 18:06

Єгерська служба лісогосподарського підприємства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства виявила сліди незаконного полювання у Вижницькому районі. Про це BukNews повідомили у прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Під час ранкового об’їзду єгерського обходу №11 (виділ 13, квартал 32 Гірсько-Кутського лісництва, загальнозоологічний заказник «Зубровиця») єгері державного підприємства «Берегометське лісомисливське господарство» виявили сліди незаконного нічного полювання. Імовірно, правопорушення відбулося у ніч з 8 на 9 квітня поточного року.

За опосередкованими ознаками (сліди, кров, залишки внутрішніх органів), які виявлено на місці події, попередньо встановлено, що добуто по одній особині козулі європейської та оленя благородного.

Працівники лісгоспу, які виявили факт незаконного добування тварин, звернулися Вижницького РВ УМВС у Чернівецькій області. Для огляду місця події виїхала оперативна група місцевого відділку міліції.

За заявою ДП «Берегометське ЛМГ» порушено кримінальну справу. Наразі триває слідство. За оперативними розрахунками, унаслідок незаконного полювання державі завдано збитків на суму близько 30 тис. грн.

1