«За двома зайцями» у лікарській інтерпретації

«За двома зайцями» у лікарській інтерпретації

29.03.2012, 19:35

1 квітня народний аматорський студентський театр Буковинського державного медичного університету запрошує студентів та всіх чернівчан на прем'єру вистави за п'єсою Михайла Старицького "За двома зайцями".

Спектакль відбудеться у неділю, 1 квітня о 18.00 в приміщенні палацу "Академічний" (вул. Шіллера, 11)

Відомий твір Старицького «За двома зайцями» має десятки постановок – на різних сценах українських театрів, різними режисерами, з різними акторами – відомими і не зовсім. Студенти БДМУ теж доторкнулися до цієї вічної класики, але пропонують глядачам власну інтерпретацію відомої класичної п’єси. Режисер спектаклю Валентина Головко (відома чернівецька акторка та керівник народного студентського театру) по-своєму побачила відомий твір про горе-жениха, котрий хотів упіймати одночасно двох «зайців» у вигляді наречених.

Глядачі побачать незвичну інтерпретацію легендарного твору Михайла Старицького, а головне, втілення відомих образів – Голохвастова, Проні Прокопівни, Галі, Секлети – майбутніми лікарями! Цікаво, що на відміну від своїх героїв, вони – студенти-медики, таки вміють втримати у своїх руках двох зайців. Адже і в університеті добре навчаються, і зі всією серйозністю віддаються студентському театру.

Головні ролі у спектаклі зіграють: Андрій Чиняков (студент 6 курсу) у ролі Голохвастова, Юлія Білоока (студентка 3 курсу) у ролі Проні Прокопівни, Анастасія Чинякова (студентка 6 курсу) у ролі Галі, Вероніка Раца (студентка 6 курсу) у ролі Секлети, Юрій Дудчак (лікар-інтерн, спеціальність "Акушерство і гінекологія") у ролі Прокопа Свиридова.

Юлія Білоока, володарка звання «Кращий студент Чернівців-2010», студентка 3 курсу БДМУ, втілить на сцені образ Проні Прокопівни. Це буде її перша велика і головна роль у студентському театрі.

– Я передивилася чимало постановок «За двома зайцями», спостерігала за роботою акторок, які грали цю роль, - каже Юлія. – Але у процесі роботи над своєю роллю для мене було головне зрозуміти «мою Проню». Адже наша постановка відрізняється від інших, вона дещо сучасніша. До того ж, моя героїня - не така вже й підстаркувата, як її змальовано у п’єсі, моїй Проні – приблизно 25 років.

А ось для виконавця ролі Голохвастова, студента 6 курсу БДМУ Андрія Чинякова, це буде свого роду випускна робота. У студентському театру він майже з першого курсу свого перебування в медуніверситеті, також є ведучим майже всіх вузівських свят та вечорів. Цього року завершує навчання і планує повернутися працювати на рідну Миколаївщину, обиратиме фах гінеколога або онколога.

- Насправді театр допомагає розвивати лідерські якості, - зізнається Андрій. - Це вміння спілкуватися, це робота у колективі. Власне, все те, що так необхідне справжньому лікарю. Звісно, мені довелося перечитати дуже багато про мого героя – Голохвастова. Але у нашого режисера – нове бачення цього знаменитого комедійного персонажа. І ми сподіваємося, що глядачі оцінять наш лікарський погляд на «двох зайців».

Прес-служба БДМУ