За дві години до загальноміських зборів у Сторожинці пропав мер міста Карлійчук

За дві години до загальноміських зборів у Сторожинці пропав мер міста Карлійчук

10.09.2012, 21:18

За дві години до загальноміських зборів у Сторожинці... пропав мер міста Карлійчук. Ні телефону, ні зв'язку немає. На порядку денному два питання. 1 — Звіт мера Сторожинця Миколи Карлійчука, 2 — Звернення Миколи Карлійчука до громади міста. Збори відбудуться у районному будунку культури о 17 годині 15 хвилин. Відомо, що мер скаже багато чого цікавого і про владу, і опозицію. У Сторожинець приїхав Гайнічеру... Брижак і Федорович не можуть знайти собі місце. Хочуть "перехопити" мера ще до зустрічі... Ніхто не знає про що говоритиме Карлійчук. Навіть BukNEWS, - повідомляє наш сторожинецький кореспондент.

Спочатку мер містечка намагався заборонити місцевим осередкам політичних партій та громадських організацій відзначати День Незалежності та День прапора України. І це була не просто спроба заборонити політичні мітинги – заборонили навіть молебень Товариства політв’язнів і репресованих біля пам’ятного каменя жертвам репресій! Це спонукало опозицію покласти край свавіллю влади і показати нарешті, хто керує цим містом: громада, а не чиновники.

Тоді право громади на мирні зібрання і мітинги на честь відзначення Дня Незалежності України опозиції вдалося відстояти в судовому порядку. Наступною перемогою стало позитивне рішення сесії міськради по всіх питаннях, внесених в порядок денний сесії міської ради 6 вересня 2012 року за наполяганням опозиції.

У результаті згуртованих дій фракцій «Батьківщина» (15 осіб) та «Фронт змін» (троє) в Сторожинецькій міській раді, а також завдяки присутності і виступам на сесії депутатів облради Івана Мунтяна, Максима Бурбака, Світлани Фочук опозиції вдалося здобути цілковиту перемогу над провладними опонентами на черговій сесії.

Чітко спланувавши свої дії напередодні сесії, опозиційні депутати досягли домовленостей і зуміли добитися розширення порядку денного сесії, включивши до нього суспільно важливі для району, дуже незручні для влади і виграшні для опозиції питання. Депутатів не зупинили навіть заклики міського голови Сторожинця Миколи Карлійчука відмовитися від розгляду гострих питань і його погрози покинути сесійну залу в разі непослуху депутатів.

Народні обранці, відкинувши звинувачення у тому, що політику вони начебто ставлять вище за життєві проблеми громади міста, насамперед розглянули усі господарські питання порядку денного, прийняли рішення щодо підготовки міста до зими, а потім перейшли до політичних перипетій.

Об’єднаній опозиції вдалося добитися рішення сесії про розпуск міськвиконкому, який зганьбив себе прийняттям рішень проти громади міста; скасувати рішення міськвиконкому, яким обмежувалися права городян на вільне проведення мирних зібрань; примусити одіозного заступника міського голови, який незаконно суміщав декілька посад, скласти депутатський мандат; звернутися від імені міськради до голови райдержадміністрації Ф.Федоровича щодо припинення тиску влади в особі його першого заступника пана Пожоги на активістів опозиції та членів дільничних виборчих комісій.

Зрештою, перший сесійний день завершився без міського голови – він виконав свої погрози і покинув сесію. Засідання завершував секретар міськради. Сесію вирішили не закривати, а зробити перерву – адже підготовка міста до зими потребує повноцінної роботи міськвиконкому, який необхідно терміново заново затвердити.

1