З вивіски готелю у центрі Чернівців демонтували дві літери русифікованої назви столиці України (фото)

З вивіски готелю у центрі Чернівців демонтували дві літери русифікованої назви столиці України (фото)

18.06.2021, 21:43

З вивіски готелю в центрі Чернівців демонтували дві літери.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на управління порядку та контролю за благоустроєм.

У Чернівцях працівники інспекції з благоустрою демонтували дві літери із вивіски з назвою готелю "Київ" на вулиці Головній.

17 червня інспекція виявила "об'єкт зовнішньої реклами на вул. Головній, який не відповідає вимогам чинного законодавства України в частині правопису".

Зокрема, на вивісці була англомовна версія назви готелю "Київ" – Kiev. "Працівником інспекції з благоустрою надано припис відповідальній особі готелю Київ на усунення порушень. Станом на 16 00 год 17.06.21р. частина літер демонтовано", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що адміністрація готелю має намір встановити вивіску з дотриманням існуючих вимог до 1 липня.

Як відомо, в Україні восени 2018 року започаткували онлайн-кампанію KyivNotKiev, метою якої було переконати англомовні засоби масової інформації та інші організації почати використовувати для назви міста Києва англійською, транслітерацію "Kyiv" (базовану на українській назві міста) замість "Kiev" (базована на російській назві міста).

Мотивацією до проведення кампанії є те, що МЗС України, як і значна кількість українських громадян, вважає транслітерацію "Kiev" в англійській мові "радянським колоніальним пережитком" та намагається "збудувати українську ідентичність відкинувши все, що прив'язує Україну до радянського та російського імперського минулого".

1