'З огляду на соціологію, яка оцінює його роботу, Фищук дуже правильно зробив, що написав заяву на звільнення', - Рибак

"З огляду на соціологію, яка оцінює його роботу, Фищук дуже правильно зробив, що написав заяву на звільнення", - Рибак

27.11.2018, 21:49

Народний депутат України Іван Рибак прокоментував звільнення з посади голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука та розповів про перспективи різних політиків очолити обласну адміністрацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак пояснив, чому Фищук ні на що не впливав і чи буде новий голова Чернівецької ОДА від БПП «Солідарність»

Олександр Фищук не виконав більше половини обіцянок на посаді голови Чернівецької ОДА

"У мене в руках соліологія по моєму виборчому округу. І так, як люди низько оцінюють діяльність обласної влади, Фищук дуже вірно поступив, що написав заяву. Провали по всіх напрямках", - сказав Іван Рибак. 

Відео: Чернівці 24  

Нагадаємо, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, якого президент у п’ятницю звільнив з посади, заявив, що 27 листопада буде його останнім робочим днем.

Про це посадовець заявив на своїй прес-конференції, передає кореспондент molbuk.ua. Зокрема, він сказав, що після своєї відставки він не планує йти з політики.

На запитання журналіста Петра Кобевка, з ким Фищук бачить своє політичне майбутнє - Порошенком, Тимошенко чи Козаком, Фищук відповів: "Точно не з вами".

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, якого президент Порошенко звільнив з посади 23 листопада, заявив, що головна причина його відставки - це конфлікт із начальником Чернівецької митниці ДФС Миколою Салагором.

Як передає кореспондент molbuk.ua, про це він заявив сьогодні на прес-конференції. "На сьогодні голова ОДА - це є політична посада і тому прийняли політичне рішення. Головною причиною цього всього є те, що один із своїх напрямків, за який я взявся, - це боротьба з контрабандою, тобто завезення за позамитним котролерем товарів народного вжитку на територію України. Через це я вступив у конфлікт з начальником нашої митниці (Салагором — авт.). Це означає, що там, наверху, проходили певні обговорення і були, напевно, поставлені певні умови", - повідомив Фищук. 

Фищук зазначив, що під час прес-конференції мав намір розповісти про основні проблеми. Але наразі від цього відмовився.

“Скажу чесно, ще позавчора планував по-іншому провести прес-конференцію і десь щось розказати. Але сьогодні, зважаючи на те, що відбувається у державі, я не маю морального права щось говорити і дестабілізувати ситуацію. Сьогодні наше завдання - про все забути і сконцентрувати увагу над тим, як вберегти державу від агресора”, - зазначив Олександр Фищук і запевнив, що на провакаційні запитання буде відповідати пізніше. 

Також Фищук повідомив, що підписав розпорядження, згідно з яким обов’язки голови ОДА виконує перший заступник Михайло Павлюк. Це триватиме до процедури призначення голови ОДА. Хто може предентдувати на цю посаду, Олександр Фищук не сказав.

На посаді голови Чернівецької ОДА Олександр Фищук працював 3 роки 8 місяців. 

“Я вважаю, що були вибрані правильні напрямки — на охорону здоров’я, на соціальний захист. Критикували за будівництво доріг, але зараз ситація краща, ніж за попередні роки. Наша область по якості жититя займає третє місце у державі щодо освіти, охорони здоров’я, соціального розвитку — на першому місці Київська, на другому Львівська, на третьому — Чернівецька. Це є заслуга нас всіх”, - сказав Олександр Фищук. 

Також посадовець сказав, що вдалося зробити чимало для медицини. 

“Для охорони здоров’я зробили немало. Більшість закладів оснастили серйозним медичним обладнанням. І люди тепер не їздять лікуватися у сусідні області”, - розповів Фищук. 

Серед невиконаних справ Фищук назвав незавершене будівництво автомобільних митних пунктів Дяківці, Красноїльськ. А також будівництво Палацу правосуддя у Чернівцях, де мають працювати всі суди. Поки що питання на стадії виділення земельної діялянки. 

“На жаль, не все залежить від мене. Але це не означає, що я йду з посади і все закінчено. Я є депутат обласної ради, тому всі проблеми у Чернівецькій області допомагатиму і надалі вирішувати”, - запевнив Фищук.

Як відомо, 23 листопада президент Петро Порошенко підписав указ  про звільнення голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука.

Фото: molbuk.ua

1