З Малишевським і АТОшниками у 'будинку з левами' зіграли в наперстки

З Малишевським і АТОшниками у "будинку з левами" зіграли в наперстки

22.07.2016, 22:39

Постійна депутатська комісія з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області без особливого інформаційного розголосу, майже в секретному режимі, ухвалила рішення рекомендувати Чернівецькій обласній раді призначити Іллю Тащука головним лікарем «Чернівецького онкодиспансера».

Здавалося після бурхливого протистояння депутатів і громадськості, які зламали чимало списів навколо цього питання,  ляльководи кадрового процесу  у "будинку з левами" вдовольняться раніше досягнутим компромісом. Тоді, нагадаємо, ця сама комісія протиснула рішення про призначення Тащука т.в.о.головного лікаря. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія з питань приватизації вирішила, що в.о. головного лікаря онкодиспансеру має бути Ілля Тащук

Здоровий глузд, ніби, підказував не загострювати ситуацію. Особливо після нарікань громадських активістів,  учасників АТО, волонтерів, які  були шоковані і обурені тим фарсом, який у них на очах розіграла майнова комісія. Активісти, зокрема, вказували на те, що при формуванні порядку денного  головуюча пані Годнюк не зачитала черговість питань, самовільно змінила черговість їх розгляду,  чим порушила порядок ведення комісії! І у людей  на руках зовсім інший документ, де заява кандидата від громадськості  мала  розглядатися і голосуватися раніше, ніж заява від його опонента. Проте голова комісії чомусь одразу винесла на голосування іншу кандидатуру. Маніпуляції з порядком денним, коли депутати поміняли місцями питання, громадяни пояснили просто: комісія наперед знала результат свого голосування. А їхнього кандидата навіть не планувала розглядати. Обурюючись, що з них роблять дурнів і ставляться мало не як до худоби, люди наполягали на тому, щоб члени комісії засвідчили своє ставлення до їхнього кандидата відкритим голосуванням. Якщо ви проти нього, то просимо засвідчити своє волевиявлення, - вимагали вони. 

Проте тоді перемогла інша позиція - колишнього керівника обласного виборчого штабу  Партії регіонів Михайла Гайничеру.  Проштовхуючи потрібного кандидата на посаду головного лікаря онкодиспансеру голова комісії не тільки весь час зверталася до колишнього регіонала, але фактично виконала пропозицію Михайла Гайничеру  зняти з розгляду дане питання. Бо розглядати його, бачте, нібито недоцільно. Оскільки комісія фактично відмовилася розглядати кандидата від громадськості по суті,  активісти, АТОшники, волонтери заявили, що вимагатимуть винести дане питання на сесію обласної ради. Можливо весь депутатський корпус обласної ради почує голос  народу, а не беззастережно виконає вказівку регіонала. Хоч і колишнього, - заявляли вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія обласної ради і конкурс – єдині дієві засоби протидії регіональному лобі, яке штовхає потрібних людей на керівні посади у медичній сфері

Ще на першій сесії  17 грудня 2015 р. новообрана Чернівецька обласна рада  затвердила  «Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради». Один з пунктів якого передбачає:  комісія з  питань   охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей «Вивчає кандидатури та подає свій висновок профільній комісії щодо призначення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». Згідно з  даним положенням про комісію, під час розгляду подібних питань, необхідно також враховувати рішення профільної комісії – у даному разі медичної, яка проголосувала за іншу людину.  Депутат Любов Годнюк була присутня на засіданні медичної комісії, проте ні громадськість, ні членів своєї комісії про її рішення  не повідомила, що також є порушенням. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія з питань охорони здоров'я облради бачить Малишевського на посаді головлікаря онкодиспансеру (ФОТО)

Принаймні так було тоді, коли Тащука призначали виконувачем обов’язків головного лікаря.  Фактично  комісія розглянула подання лише одного кандидата! А щойно депутати проголосували за потрібну їм людину, як іншу кандидатуру - від громадських організацій вирішили просто не розглядати. Навіть не обговоривши її!

Стверджувати достеменно, як було на засіданні 21 липня, складно. Зокрема, через вже загадану атмосферу секретності, в якій розглядалося дане питання. Проте судячи з результату голосування, яким Чернівецькій обласній раді на затвердження запроновано лише одного з двох кандидатів, сценарій, схоже, був той самий. 

Ляльководи процесу, певно, вирішили кувати залізо, поки гаряче. А може ставки у цій грі наперстків є надто високими? Тому навіть після Майдану повною мірою використовують технологію протягування на посади потрібних системі людей! Хоча саме проти таких методів роботи рішуче заперечувала громадськість, коли  висунула свого альтернативного кандидата. Громадські організації сподівалися, що незалежний від системи керівник проведе відкритий кадровий конкурс, щоб не допустити таких потворних явищ, свідками  яких усі стали на майновій комісії. Проте члени комісії навіть слухати не захотіли про якусь змагальність, відкритий кадровий конкурс.  А просто наочно показали як призначали і мають намір далі призначати потрібних регіоналам людей!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Ковалець: За те, що підтримав Малишевського завтра хату спалять? (ВІДЕО)

Хоча на нагальну потребу зміни підходів до кадрових призначень в системі охорони здоров’я вказує вже не тільки останнє гучне викриття заступника міністра охорони здоров’я, який попався на хабарі. Але й рішення Президента України залучити до реформування системи людей з-поза її меж. На що вказує сьогоднішнє кадрове призначення до Кабміну на посаду заступника міністра охорони здоров'я України - директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, волонтерки Уляни Супрун. І тепер саме ця людина, яка не належить до системи, братиме участь у розробці стратегії реформування галузі охорони здоров'я.

Проте чернівецькі депутати, наче з Місяця впали. За день до сміливого кадрового рішення Президента, тишком ухвалили своє, яке не лише грубо ревізує рішення колег з медичної комісії.  А також грубо порушує «Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради».

Фактично громаді  представляють  тільки одного кандидата. Не лінуючись перелічувати тих, хто підтримав висуванця департаменту охорони здоров’я.  А щодо іншого – претендента громади –  не згадують навіть про те, що кандидатуру Ігоря Малишевського внесли  воїни АТО, ветерани війни в Афганістані, волонтери тощо. Не те що не зачитують їхні клопотання, а навіть не перелічують і не згадують про їхнє існування. Чим фактично  вводять в оману громадськість і депутатський корпус Чернівецької обласної ради, які можуть не знати про такі подання! 

Представників громади, якими є депутати обласної ради, а через них і всю громаду, просто позбавляють права вибору. Виходить колишні регіонали, які фактично диктують скільки кандидатів має бути обговорено і представлено на затвердження раді, і далі вирішують, що доцільно, а що не доцільно? І  питання, які стосуються АТОвців, серед їхніх пріоритетів не значаться!

1


КОМЕНТАРІ (9)

ганьба такій раді! Перевибори і все! Як можна плювати на АТОвців і громадськість? Тільки конкурс має визначати керівників! 

avatar

Микола

22 липня 2016 20:48

Що це у нас за атовці такі дивні, що прокидаються як тільки запахло шкурняком і баблом? А окрім призначень Малишевського ви що - не бачите в цій мунтянівській (зовсім не ригівській!) облраді порушення регламенту, навіть порушення законів? Не бачите чистої води корупційні схеми, підкилимні домовленості і цілковите наплювання на інтереси області, громад, народу! все ж на поверхні! А ви де? Мунтян, Мельничук і Маковецька давно позбавили громаду права вибору. У нас не облрада, у нас акціонерне товариство МММ! Юрій, Євгеній, ви цього не бачите?! І як це видопустили, що Малишевського свої жі здали,зрадили. Бо у комісії Годнюк сидять (незрозуміло, правда, для чого) два укропівських штика - Ткачук-молодший і якось там Марина-здивовані-очкі-порожні-мозги. А Малишевський, який привів укропівців у владу, ніби розумний хлоп, валить все на Гайничеру, смішно слухати ці дитячі ридання-шмаркання. Ви, шановні атовці, вже не вперше демонструєте свою прихильність до шкурняків, не помічаючи інших ганебних речей в облраді, самі влаштовуєте дельож посад. Сподіваємось, це просто по нєзнанію. Так очі розкрийте нарешті. Бо вас як Кобевка - будуть тільки використовувати. Дурників і жадібних завжди використовувати легко. 

avatar

атовець=шкурняк?

23 липня 2016 08:59

АТОвці повинні зібратися і винести Мунтяна! Не потрібні області такі керовники, думає Мунтян лише за шкурняки!

avatar

АТО

23 липня 2016 10:00

как жеж утомили эти кобевки малышевские. быдлошариковы рвутся к корыту а когда им укажут их место, до тупых никак не доходит

avatar

23 липня 2016 13:05

Таке враження що Кобевчиха з  Мал..им щось поробляють тим АТОшникам. Ну вся область дурна одні вони розумні. Пішли  ви ...... лісом. До речі, хто автор цієї смердячої статті ???

avatar

Цензор

23 липня 2016 22:19

Кобевко та Малишевський, справжні герої та борці за справедливість! Більшість правильних АТОшників та волонтерів їх підтримують і готові за них повиносити з ради весь непотріб разом з Мунтяном. питання лише часу. Думаю на осінь так воно і буде! Набридло дивитися цей цирк в обласній раді.

avatar

Леонід

23 липня 2016 22:27

как надоело такое быдло как твои аферисты кобевки и малышевские...говоришь,собрался кого-то выносить? так вынеси себе мозг. из за таких как ты в стране жопа. 

avatar

леониду

24 липня 2016 11:00

Сам ты быдло паршивое!такие как Кобевко и Малышевский порозгоняют эту свору воров и жуликов! после медицины и за других возьмутся! Видно одно место у тебя кипит от них, вот и пишешь надости.

avatar

да-да

24 липня 2016 15:59

пусть начнут со своих родителей. борцы за корыто.  таким как ты дуракам разжевывать-только ауру себе портить.

avatar

ответ мудаку

24 липня 2016 16:10