З інтервалом лише у кілька годин через Порубне намагалися вивезти до Румунії відповідно 17 та 16 мільйонів гривень

З інтервалом лише у кілька годин через Порубне намагалися вивезти до Румунії відповідно 17 та 16 мільйонів гривень

17.05.2022, 20:33

На пункті пропуску "Порубне-Сірет" митного поста "Вадул-Сірет" чоловік хотів вивезти до Румунії незадекларовані 17 мільйонів гривень. Від митного контролю він приховав майже 250 тисяч євро та 325 тисяч доларів США.

Про це повідомляє Чернівецька митниця.

"Чоловік, направляючись до Румунії у приватних справах, для проходження митного контролю обрав смугу "зелений коридор", чим заявив про те, що перевезені ним предмети не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платіжками, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України", - йдеться у повідомленні митниці.

Наразі проводиться документування вказаного правопорушення. Зазначені діі мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Вдруге за день працівники Чернівецька митниця в пункті пропуску "Порубне-Сірет" митного поста "Вадул-Сірет" зупинили чоловіка, який хотів вивезти до Румунії понад 16 мільйонів гривень у валюті.

Про це повідомляє Чернівецька митниця.

Під час здійснення митного огляду митниками було виявлено незадекларовані, не заявлені та приховані від митного контролю 198 500 євро та 349 000 доларів США.

Зазначені діі мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Раніше повідомлялося, що чоловік хотів вивезти до Румунії 17 мільйонів гривень у валюті. Цей випадок також виявили митники сьогодні, - пише molbuk.ua.

 Нагадаємо, через пункт пропуску "Порубне-Сірет" митного поста "Вадул-Сірет" Україну раніше покинув депутат Верховної Ради Нестор Шуфрич.

Про це «Бабелю» повідомило джерело серед депутатів колишньої фракції «Опозиційна платформа — За життя».

«До трьох малолітніх дітей в Угорщину. В рамках чинного законодавства. Повернеться до наступного пленарного засідання Ради», — повідомили у фракції.

Сам Шуфрич у коментарі «Бабелю» теж підтвердив інформацію, що виїхав за кордон. Він зазначив, що дійсно є батьком трьох неповнолітніх дітей, а виїхав через те, що одній дитині потрібна «термінова лікарська консультація».

«Я батько трьох неповнолітніх дітей — 3, 5 та 9 років. Окрім того я оформив свій виїзд згідно усіх нормативів, встановлених для воєнного часу. Необхідність виїхати за кордон пов?язана з терміновою лікарською консультацією у зв?язку зі станом одного з моїх дітей. Планую повернутися до 23 травня», — пояснив він.

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій і ми не представляємо інтереси жодної з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  
 
  
1