Переліт до Стамбулу коштуватиме чернівчанам майже стільки ж як до столиці (оновлено)

Переліт до Стамбулу коштуватиме чернівчанам майже стільки ж як до столиці (оновлено)

20.06.2012, 18:53

Менш ніж за два тижні, з 2 липня цього року, відкривається регулярне авіасполучення з Києвом, з 21 липня – з Ріміні (Італія), також найближчим часом почнуть виконувати рейси літаки з Чернівців до Стамбулу (Туреччина). Про це сьогодні на прес-конференції розповіли секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, заступник генерального директора з наземного обслуговування та маркетингу авіакомпанії «Урга» Ігор Дорофєєв, заступник генерального директора з організації льотного виробництва авіакомпанії «Урга» Віктор Надутенко, начальник маркетингового відділу авіакомпанії «Урга» Тетяна Чернега, генеральний директор туристичної фірми «ОДС-тур», представник авіакомпанії «Onurair» в Україні Хамді Арслан та директор туристичної фірми «Аеролюкс тревел», генерального партнера авіакомпанії «Урга» Олена Єрьоменко, - повідомили BukNEWS у Секторі інформації та зв’язків з громадськістю.

Вони повідомили, що регулярні рейси до Києва (аеропорт «Жуляни») здійснюватиме Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА», а мережу продажу квитків розвиватиме туристична фірма «Аеролюкс тревел». Літаки типу SAAB-340B, що вміщують 33 пасажирів, літатимуть з Чернівців до столиці тричі на тиждень, по понеділках, середах та п’ятницях. Для зручності організації ділових поїздок мандрівку з нашого міста до столиці можна буде здійснити всього за один день, зранку вилетівши до Києва, а ввечері того ж дня повернувшись назад.

"Це будуть чартерні рейси на регулярній основі, - повідомив заступник генерального директора авіакомпанії Ігор Дорофєєв. - Плануємо перший рейс здійснити 2 липня. Виліт о 7.00 або 7.30 на Київ тричі на тиждень, зворотній виліт о 19.00."  Сервіс на борту буде мінімальний. Година польоту не передбачає необхідності харчування. У тому числі й за рахунок цього вдасться знизити ціни на квитки.

Орієнтовна вартість квитка в обидва кінці складатиме від 1300 до 1800 гривень в залежності від завчасності бронювання (для порівняння, переліт до столиці зі Львова коштує в середньому 1357 гривень, з Івано-Франківська – від 1200 гривень). Квитки можна буде придбати вже від завтрашнього дня в офісах туристичної фірми «Аеролюкс тревел» і від понеділка – в усіх авіакасах, туристичних фірмах міста та в мережі Інтернет.

Перший етап проекту запроваджується як пробний і розрахований до 31 серпня 2012 року, повідомили представники авіакомпанії «Урга». Надалі вони залишили за собою право дещо переглянути вартість квитків, проте запевнили, що їхня вартість якщо й відрізнятиметься від заявленої сьогодні, то несуттєво. Втім, в разі популярності маршруту жодних змін ні в графіку рейсів, ні у тарифах проводитись не буде, зазначив Ігор Дорофєєв.

Крім того, з 21 липня відкриється чартерне авіасполучення з Ріміні. Авіакомпанія «Урга» з’єднає Чернівці з містами Північної Італії та курортами Адріатичного узбережжя Апеннінського півострова. Орієнтовна вартість квитків в обидва кінці у цьому напрямку складатиме 350-400 євро. До того ж, з Ріміні, який є одним з основних італійських аеропортів бюджетних авіакомпаній (low-cost airlines), чернівчани зможуть недорого дістатися до 46 міст Європи. Перший, пробний етап проекту розрахований до 20 вересня, розповіли представники авіакомпанії «Урга».

Йшлося на прес-конференції й про те, що переговори, які протягом останнього місяця секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин проводив з найбільшою приватною авіакомпанією Туреччини «Onurair», теж дали свої результати. Вже найближчим часом буде визначена дата початку регулярних авіаперевезень за маршрутом Чернівці-Стамбул-Чернівці.

Нині проводяться профілактичні роботи на злітній смузі чернівецького аеропорту для регулярного прийому великих літаків класу Aerobus-320/321, які виконуватимуть ці рейси. На початковому етапі турецькі перевізники їх планують проводити тричі на тиждень, проте на перспективу мають можливість літати щодня по буднях. Вартість такого перельоту коливатиметься від 1480 до 2400 гривень (в залежності від завчасності замовлення квитка).

Співробітництво з «Onurair» також передбачає у майбутньому відкриття сезонних рейсів до Анталії та інших курортних напрямків. Про такі ж наміри повідомили й представники авіакомпанії «Урга», які заявили, що в разі виявлення інтересу з боку буковинців готові забезпечити чартерні перельоти до Болгарії, Греції, Кіпру та інших популярних курортів.

Присутні на прес-конференції представники туристичного бізнесу нашого краю виявили чималу зацікавленість до запропонованих польотів і одразу ж після завершення офіційної частини закидали авіаперевізників запитаннями щодо налагодження подальшої співпраці.

Як повідомив на прес-конференції в.о.Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин, компанія "УРГА" запропонувала найвигідніші умови. Заступник генерального директора авіакомпанії Ігор Дорофєєв - колишній чернівчанин. У компанії "УРГА" 21 літак. Компанія має статус перевізника ООН.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», востаннє авіасполучення Чернівців і Києва проіснувало півтора місяці. 6 лютого 2012 року було запроваджено авіарейс «Ужгород-Чернівці-Київ». Перевезення здійснювала авіакомпанія «ЦДА» літаком «SAAB 340». Наприкінці березня рейс скасували, оскільки компанії-авіаперевізнику було не вигідно його здійснювати, бо тривалість польоту між кінцевими пунктами становила близько чотирьох годин, що економічно не вигідно пасажирам.

До цього прямого сполучення з Києвом на Буковині не було майже рік. Обласна та міська влада відсутність рейсу пояснювала необхідністю модернізації злітної смуги, на що у 2011-2012 роках з міського бюджету буде виділено 21 мільйон гривень.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Хто може пояснити: чому переліт зі Львова до Дортмунта (Германія) коштує в два кінці 70 євро, а з Чернівців до Києва - від 135 до 180 євро.

avatar

потенційний пасажир

20 червня 2012 14:15

Задержки рейсов одной из крупнейших авиакомпаний показывают инфраструктурное поражение властей, пишет в своей колонке журналист Виталий Портников.  Алогичные объяснения вице-премьера и министра инфраструктуры Украины Бориса Колесникова относительно невозможности подписания соглашения по “открытому небу” - вице-премьер по неясным причинам связал это решение с готовностью Европейского Союза пойти на безвизовый режим для украинцев - как раз совпали с очередным коллапсом АэроСвита... Эти проблемы не были бы столь важными для каждого летающего и остающегося на земле, если бы собственники компаний не были фактическими монополистами на рынке внутренних авиаперевозок. Если бы в Украине работали несколько крупных - и десяток мелких - авиакомпаний, если бы была конкуренция - то и у АэроСвита появилась бы возможность найти места для своих пассажиров, летящих из Киева в Донецк, а не отменять международные рейсы. В нашей стране закрыто не только небо - закрыта и земля. Железнодорожные перевозки - тоже в руках монополиста, на этот раз государственного. (В.Портников)

avatar

Тому що послідовні

20 червня 2012 14:32