Затримана разом з контрабандним товаром фура зникла в невідомому напрямку, як вагон Д.Копперфільда, - Г.Москаль

Затримана разом з контрабандним товаром фура зникла в невідомому напрямку, як вагон Д.Копперфільда, - Г.Москаль

16.01.2012, 20:32

Народний депутат України, буковинець Геннадій Москаль переконаний, що чернівецькі митники знову виявилися замішаними в контрабандних схемах.

– Незважаючи на мої неодноразові заяви про зловживання на Чернівецькій обласній митниці та надання підтверджуючих документів, жадібність усе-таки взяла гору над здоровим глуздом, – повідомляє народний депутат Геннадій Москаль. – У ніч на 14 січня, коли нормальні люди відзначали старий Новий рік, контрабандисти уже відомим шляхом – із ліцензійного складу в Польщі – спробували перевезти в Україну через Румунію товар на 3,5 мільйона доларів. Отримувачем товару значиться уже згадувана мною фірма “Вісбо”, що має традиційну “зелену вулицю” на Чернівецькій митниці. Вантаж провозили три фури, які на КПП “Порубне” натрапили на негласну перевірку Держмитслужби. Одну машину чернівецькі митники встигли розмитнити “по-своєму”, після чого вона була затримана перевіркою Держмитслужби за порушення митних правил. Найцікавіше, що через деякий час затримана фура, яку мали охороняти, разом із товаром… зникла в невідомому напрямку. Друга фура затримана й усе ще перебуває на КПП “Порубне”, а водій третьої, попереджений своїми колегами по телефону, встиг розвернутися перед румунсько-українським кордоном і поїхав назад – вглиб Румунії.

За його інформацією, до Чернівців терміново виїхала комісія на чолі з одним із заступників голови Держмитслужби. Про подальший перебіг подій довкола скандального затримання контрабанди поінформуємо додатково.

На фото: Д.Копперфільд змусив зникнути вагон східного експреса