З 1 березня пільговики у міських тролейбусах зможуть їздити по «картці чернівчанина», але валідатори для їх прийому повноцінно запрацюють тільки у жовтні

З 1 березня пільговики у міських тролейбусах зможуть їздити по «картці чернівчанина», але валідатори для їх прийому повноцінно запрацюють тільки у жовтні

12.02.2020, 13:45

У разі відсутності картки, пасажири пільгової категорії будуть сплачувати повну вартість

З 1 жовтня 2020 року студенти, учні професійно-технічних навчальних закладів та учні шкіл зможуть скористатись пільговим проїздом у чернівецьких тролейбусах лише за наявності «Картки чернівчанина» для проведення безготівкового розрахунку. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Нагадаємо, що з 1 березня вартість одної поїздки у міському електротранспорті становитиме 5 гривень. Студенти протягом навчального року сплачуватимуть три гривні, а школярі упродовж усього року – одну. Розмір вартості проїзду у тролейбусах у нічний час з 23.00 до 05.00 становитиме 10 гривень. Пільги на проїзд у нічний час – з 23.00 до 05.00 не діятимуть для жодної категорії громадян. Вартість місячного проїзного квитка в міському електричному транспорті становитиме 240 гривень.

При безготівкову розрахунку за проїзд у міському електричному транспорті (банківською, транспортною, "Карткою чернівчанина” тощо) вартість проїзду становитиме 4 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валідатори у чернівецьких тролейбусах не друкують точну вартість проїзду і складні для заміни касети для друку чеків

Водночас, як повідомив кореспондентові ІА «АСС» виконувач обов’язків начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк, перші випробування стаціонарних валідаторів у чернівецьких тролейбусах викликали претензії з боку представників ЧТУ. На цих пристроях украй важко замінювати касету для друку чеків. Задля цього потрібно розбирати мало не весь валідатор. В умовах щоденної експлуатації, коли пристрій друкуватиме сотні квитків, а папір швидко закінчуватиметься, це вкрай незручно.

Технічні проблеми є також з мобільними валідаторами. Через збої у програмі переносні пристрої нерідко не друкують точну вартість проїзду. Замість чинних нині 3 гривень вони можуть надрукувати 1 чи 2 гривні.

Проте, за словами очільника ЧТУ, це не вплине на терміни запровадження стаціонарних валідаторів вчасно. Повноцінно вони повинні запрацювати у жовтні цього року.

 КОМЕНТАР BUKNEWS:

Міська влада вже зараз обіцяє чернівчанам, що після підвищення вартості проїзду у тролейбусах з 1 березня розрахуватися за проїзд картками буде дешевше - картою чернівчанина та безготівково можна буде заплатити не за п'ять, а тільки  чотири гривні. Те саме стосується студентів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та учнів шкіл  Ось тільки судячи з того, як працюють валідатори у чернівецьких тролейбусах - стаціонарних ще взагалі немає, а мобільні дають збої, зробити це буде непросто. Тож слід очікувати чергових конфліктів і нарікань.  

Фото: https://promin.cv.ua/

1