З 1 березня Чернівецька область переходить у «червону» зону карантину

З 1 березня Чернівецька область переходить у «червону» зону карантину

27.02.2021, 11:25
Рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки у Чернівецькій області з 00:00 годин 1 березня 2021 року.
 
Позачергове засідання комісії відбулося сьогодні, 27 лютого.
 
«Червоний» рівень запроваджують, якщо упродовж 3 днів поспіль фіксують перевищення хоча б двох показників. Так, на Буковині зараз частка позитивних результатів із усіх зроблених ПЛР-досліджень складає понад 20%. Крім того, допустиму норму перевищує число госпіталізованих. Динаміку можна простежити у дашборді (https://cutt.ly/Jhf9JXn).
 
 У «червоній» зоні діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: буде заборонено роботу закладів харчування, розважальних закладів, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, закладів освіти (крім дитячих садочків), спортзалів, ринків.
 
Однак будуть працювати банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.
 
Також нагадуємо, що на вихідних (27 та 28 лютого) в області діятимуть обмеження, які учора запровадила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – заборонена робота закладів громадського харчування, навчальних закладів та розважальних центрів.
1