Юні боксери з Буковини успішно виступили на Зональних змаганнях Чемпіонату України з боксу серед юнаків

Юні боксери з Буковини успішно виступили на Зональних змаганнях Чемпіонату України з боксу серед юнаків

22.03.2017, 12:35

Протягом 15-18 березня у Львові проходили Зональні змагання Чемпіонату України з боксу серед юнаків, у яких приймали участь юні спортсмени Чернівецької, Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Всього Західна зона зібрала понад 120 учасників, серед яких вдало відбоксували й представники Буковини.

Чернівецька область була представлена 14-ма юними боксерами під керівництвом старшого тренера ОДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна» Петра Москалюка. І, потрібно сказати, що виступи юних буковинців у Львові були дуже успішними, особливо після майже провального 2016-го року.

Так, збірна Чернівецької області здобула 2 «золотих» медалі Зонального відбору, 5 «срібних» та 3 «бронзових». А це доволі високий показник, якщо враховувати, що 10 із 14-х повернулися додому з нагородами! Безперечно, в цьому заслуга нового старшого тренера області з боксу в цій віковій категорії Петра Москалюка, який трохи пожвавив процес підготовки юних боксерів Буковини протягом останніх місяців.

Знову порадував земляків Дмитро Сушинський (БК «Спарта» с. Великий Кучурів, тренер Петро Москалюк), що наразі знаходиться під контролем головного тренера збірної України з боксу серед юнаків. Він здобув у Зональній першості перше місце після двох проведених боїв і саме на нього покладаються найбільші надії старшого тренера збірної Чернівецької області вже у фінальній частині Чемпіонату України. А вона, до речі, вдруге поспіль відбудеться за місяць у прикарпатському містечку Надвірна.

Відмітимо, що одноклубники Сушинського по великокучурівській «Спарті» Дмитро Павлюк та Богдан Іванущак посіли другі місця у своїх вагових категоріях, провівши, відповідно, два та три поєдинки.

В цей же ж час ще двоє юних буковинців здобули «золото» в іншій стороні (тобто, в іншій області). Іван Борейко став переможцем Зональної першості Чемпіонату України серед юнаків у Хмельницькому, оскільки на сьогоднішній день боксує за збірну Хмельницької області, а Ратмір Турчанінов став переможцем Відкритого Чемпіонату Хмельницької області серед юніорів.

Так що бокс на Буковині наразі прогресує і ми з гарним настроєм дивимось у майбутнє! Чого і вам бажаєм!

1