Юлія Тимошенко: Законопроекти від влади виводять корупцію в ранг закону

Юлія Тимошенко: Законопроекти від влади виводять корупцію в ранг закону

22.06.2017, 21:00

Роботу українського парламенту сьогодні можна назвати «днем корупції».

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко на брифінгу у Верховній Раді.

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що президент за допомогою свого бізнес-партнера Ніни Южаніної, яка очолює Комітет з питань податкової та митної політики, через тіньові домовленості  проводять низку законопроектів (№5369, №4871), які вводять корупцію в ранг закону.

Лідер партії «Батьківщина» пояснила, що ці закони, по суті, відкривають митницю для того, щоб кордони безмитно і безподатково перетинали ті товари, які є найбільш прибутковими, зокрема електроніка, товари магазинів Duty Free. Також, вона підкреслила, що сьогодні замість запровадження нових корупційних схем, влада мала б поновити раніше започатковану нею програму «Контрабанда СТОП!».

Юлія Тимошенко заявила, що сьогодні провладні фракції парламенту Блок Петра Порошенка та «Народний фронт» за допомогою Опозиційного блоку та депутатських груп-залишків Партії регіонів ухвалили недопустимий законопроект про Конституційний Суд України, який дозволяє президенту взяти суд за горло і зробити його своєю іграшкою. За її словами, це реальна коаліція, яку має Порошенко в парламенті і яка продовжує руйнувати країну.

Лідер партії «Батьківщина» переконана в тому, що президенту потрібно сьогодні отримати закон про узурпацію влади у суді, після чого протягом декількох тижнів буде скасовано мораторій на продаж землі, і голова держави з родиною зможуть викупити у свою власність сотні тисяч га землі, якими вони зараз володіють в тіні.

Юлія Тимошенко застерегла українців, що ухвалені зміни до низки кодексів дозволяють не лише знищити банківську таємницю, після чого у людей не існуватиме жодного права на особові рахунки у банках, а й дозволять корумпованим суддям автоматично, без відома людини, списати будь-яку заборгованість, наприклад, за житлово-комунальні послуги. Також передбачається повна конфіскація майна, без суду та слідства за несплату комунальних послуг.

1