Юлія Тимошенко: У пенсійну реформу Гройсмана «запакували» стратегію знищення пенсіонерів

Юлія Тимошенко: У пенсійну реформу Гройсмана «запакували» стратегію знищення пенсіонерів

23.05.2017, 20:30

«Батьківщина» виступає за підвищення та осучаснення пенсій, але проти стратегії знищення пенсіонерів, яку «запакували» в пенсійну реформу уряду Володимира Гройсмана.

Про це сьогодні під час виступу з парламентської трибуни заявила Голова фракції Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» закликала колег-депутатів не ухвалювати урядову пенсійну реформу, адже вона призведе до знищення життя українців, які працювали все життя. Вона пояснила, що маніпуляції уряду Гройсмана з пенсійною реформою полягають у тому, що уряд не індексує та не осучаснює пенсії, як це має відбуватися за чинним законодавством. Насправді, під виглядом збільшення пенсійних виплат, Кабмін збільшує страховий пенсійний стаж до 35 років.

«Батьківщина» вимагає провести індексацію пенсій на рівень інфляції, як це передбачено нормами діючих законів, а також скасувати антиконституційне оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

На цьому наголосив народний депутат від фракції Іван Крулько. Він впевнений у тому, що пенсійна реформа від уряду зіткне лобами дві категорії людей: тих, що вже на пенсії, та тих, хто планує виходити на пенсію. Адже підвищення страхового стажу до 35 років, як планує уряд, прямо впливатиме на те, коли людина зможе вийти на пенсію, зауважив він.

1