Юлія Тимошенко: «Батьківщина» вже зібрала понад 250 тис. підписів проти продажу землі

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» вже зібрала понад 250 тис. підписів проти продажу землі

22.05.2017, 18:16

«Батьківщина» спільно з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України вже зібрала 256 тисяч підписів громадян проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко на Погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Голова фракції зазначила, що збір підписів відбувається за процедурою, аналогічною тій, яку би мала затвердити Центральна виборча комісія для проведення відповідного Всеукраїнського референдуму. Вона нагадала, що влада вже проводить підготовку до продажу сільськогосподарської землі, яка відбувається на фоні тотального замовчування реальної ситуації в країні.

Також, Юлія Тимошенко розкритикувала пенсійну та медичну «реформи», проект Трудового кодексу уряду Володимира Гройсмана, а також звинуватила владу в наступі на права людей.

Лідер партії «Батьківщина» пояснила, що під виглядом пенсійної реформи пропонується «скорочувати дефіцит Пенсійного фонду, прикриваючи це речами, які вони  мали робити три роки: індексацію пенсій, осучаснення пенсій і скасування податку для працюючих пенсіонерів». Окрім цього, уряд планує скоротити пільги для всіх категорій людей, які працюють на шкідливому виробництві, для освітян, медиків.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що влада хоче провести медичну реформу, внаслідок якої вся система охорони здоров’я для людей стане платною на 100%. За її словами, внаслідок такої недолугої медичної реформи в Україні відбудеться суттєве скорочення мережі закладів охорони здоров’я та фактично буде закрито доступ до них для людей. Вона висловила занепокоєння планами влади скоротити й бюджетні видатки на охорону здоров’я та зауважила, що в Україні й так найнижча у світі питома вага таких  видатків.

 Нагадаємо, що «Батьківщина», попри заборону суду проводити Всеукраїнський референдум про заборону продажу сільськогосподарської землі, ініціювала Всенародний референдум і збере необхідну кількість підписів за продовження мораторію на заборону продажу сільськогосподарської землі. В тому числі і для того, щоб продемонструвати президенту, і нагадати, що він живе в парламентсько-президентській країні. Долю української землі мають вирішувати всі українці, а не лічені можновладці.

1